odmowa dostepu do konta przez administaratora

• Autor wątku Autor wątku stgreg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stgreg

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
bardzo prosze o pomoc.
kiedy i w jakich przypadkach administrator moze odmowic mi wgladu do mojego konta. Konto glowne bylo moje, natomiast podkonto nalezalo do pracownika. Pracownika nie ma a administrator odmowil mi dostepu do tego podkonta. nadmieniam, ze podkonto jest sluzbowe i zgodnie z regulaminem bylo uzywane tylko do celow sluzbowych. sa tam dane klientow, kontrakty, bez ktorych nie moge funkcjonowac. jak to wyglada od strony prawnej?

administratora moich kont na serwerze

stgreg napisał:
podkonto jest sluzbowe i zgodnie z regulaminem bylo uzywane tylko do celow sluzbowych.

1) zgodnie z Regulaminem jakim -waszej firmy? a co zewnętrzego admina obchodzi wasz wewnętrzny regulamin?

2) to że konto powinno być używane tylko do celów służbowych to nie znaczy że było używane tylko do celów służbowych...

3)a co mówi zawarta umowa pomiędzy waszą firmą a Administratorem odnośnie takiej sytuacji , ewentualnie administrowania waszymi kontami..?

umowa nie precyzuje takich sytuacji. Jest w umowie punkt, ktory stanowi, ze tak konto jak i podkonto sluzy li tylko do celow sluzbowych i nie moze sluzyc do celow prywatnych.

To inaczej. Jak uzasadnia administrator odmowę dostępu do konta?

administrator uzasadnia to art 23 k. c.

Przeczytał Pan ten artykuł? Czyje dobra osobiste zostały naruszone? Osób trzecich czy administratora?

Na prawdę co posta muszę uszczegóławiać? Nie lepiej napisać wszystko zwięźle w jednym poście? Zacytować rozmowę z administratorem albo jakieś pismo od niego? A może umowę przedstawić. Bo na razie to nic nie wynika z tych rozważań.

przepraszam pierwszy raz zadaje pytanie na forum, podaje pelny tekst odmowy
"W odniesieniu do poniższego maila, pragę zaznaczyć, że "dane" o które Pan prosi stamowią de facto tajemnicę korespondencji, która podlega ochronie na podtawie art 23 kodeksu cywilnego. udostępnieine Panu treści rozmów jakiegokolwiek Użytkownika (będącego nawet Pana pracownikiem) będzie stanowić naruszenie dóbr osobistych, tj tajemnicy korespondencji zarówno jednej strony rozmowy (czyli Pana pracowinka) jak i jego rozmówcy."

a przeciez tam sa kontakty, zlecenia i kontrakty firmy

Powrót