F
FeniX1985
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 49
Witam
W czerwcu 2014 kupiłem przez internet odkurzacz Electrolux ZUS3925DB.
Jakiś miesiąc temu odkurzacz zaczął działać nieprawidłowo(głośno).
Odkurzacz oddałem do serwisu Electrolux w ramach gwarancji.
Zostałem przyjęty warunkowo, a dzień później otrzymałem telefon, że odkurzacz nie był używany w domu tylko na jakieś budowie
Wartość odkurzacz to około 500zł,a naprawa została wyceniona na 290zł.
Postanowiłem odwołać się od decyzji serwisu bezpośrednio do producenta, jednak producent podtrzymał decyzję serwisu:
Co mogę zrobić dalej z tą sprawą?
Owszem,zdjęcia zrobione przez serwis nie wyglądają zbyt dobrze, chociaż ja się nie znam. Jeżeli to pomoże w ustaleniu czy była to moja wina, to mogę dodać.
Dodam też, że odkurzacz był używany tylko w mieszkaniu. Jakieś 4-5 miesięcy temu mieszkanie było gruntownie remontowane, ale odkurzacz nie był używany w trakcie, ani bezpośrednio po remoncie.
Z góry dziękuję za pomoc
W czerwcu 2014 kupiłem przez internet odkurzacz Electrolux ZUS3925DB.
Jakiś miesiąc temu odkurzacz zaczął działać nieprawidłowo(głośno).
Odkurzacz oddałem do serwisu Electrolux w ramach gwarancji.
Zostałem przyjęty warunkowo, a dzień później otrzymałem telefon, że odkurzacz nie był używany w domu tylko na jakieś budowie
Wartość odkurzacz to około 500zł,a naprawa została wyceniona na 290zł.
Postanowiłem odwołać się od decyzji serwisu bezpośrednio do producenta, jednak producent podtrzymał decyzję serwisu:
Ewidentnie widać, że cały odkurzacz był pełen pyłu, po rozebraniu wysypywał
się z obudowy i cały silnik był nim pokryty.
W związku z tym jest to użytkowanie niezgodnie z instrukcją obsługi i
przeznaczeniem, a gwarancja tego nie obejmuje (punkt 6, podpunkt a i b)
Co mogę zrobić dalej z tą sprawą?
Owszem,zdjęcia zrobione przez serwis nie wyglądają zbyt dobrze, chociaż ja się nie znam. Jeżeli to pomoże w ustaleniu czy była to moja wina, to mogę dodać.
Dodam też, że odkurzacz był używany tylko w mieszkaniu. Jakieś 4-5 miesięcy temu mieszkanie było gruntownie remontowane, ale odkurzacz nie był używany w trakcie, ani bezpośrednio po remoncie.
Z góry dziękuję za pomoc