Odmowa naprawy gwarancyjnej w serwisie a 14 dni na odpowiedz

• Autor wątku Autor wątku balist666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

balist666

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
14.05 odesłalem telefon na gwarancje do serwisu lg gdzie dotarł 15.05
29.05 napisałem maila z zapytaniem czy telefon został przyjęty na gwarancje i 30.05 zostałem poinformowany mailem ze telefon nie został przyjęty na gwarancje z powodu uszkodzeń mechanicznych
i tu moje pytanie czy moge sie domagać naprawy mimo uszkodzenia mechanicznego z racji ze mineło 14 dni od przyjecia i nie zostałem poinformowany o odrzuceniu?

Odpowiedź znajdziesz w warunkach gwarancji

hatchet napisał:
Odpowiedź znajdziesz w warunkach gwarancji

szukam tych warunków w internecie bo moja karte gwarancyjna odesłałem czy to mozliwe że jeśli napisano tam 14 dni roboczych to nic juz nie bede mógł zrobić?

Opierając się na standardowych gwarancjach na telefony to takiego zapisu tam nie będzie.

hatchet napisał:
Opierając się na standardowych gwarancjach na telefony to takiego zapisu tam nie będzie.

Punkt 5 na karcie gwarancyjnej brzmi:
"Wady ujawnione w okresie gwarancji usuwane będą bezpłatnie, w możliwie krótkim terminie, nie przekraczającym 14 dni, licząc od daty przyjęcia sprzętu do naprawy. Okres gwarancji ulega przedłużeniu o czas przebywania sprzętu w naprawie."

Serwis nie zmieścił się w czasie. Nie odpowiadają na maile odemnie :( czy mam teraz wybrać się do Rzecznika Konsumenta?

Powrót