L
Lopa7
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
W czerwcu napisałem do serwisu reklamację ze względu na kilka usterek dotyczących telefonu - jedną z nich były problemy z panelem dotykowym. Po jakimś czasie telefon mi upadł - co jest oczywiście uszkodzeniem mechanicznym, jednak nie miało to wpływu na usterkę, która wystąpiła już wcześniej - stan telefonu techniczny pozostał taki sam, dotyk raz działał, a raz nie, co oczywiście można wywnioskować po tym, że w dalszym ciągu momentami działa (nie jest to uszkodzenie całego panelu ani miejscowe, telefon po paru dniach lub tygodniach zaczyna wariować i gdy poleży jakiś czas w pudełku to się poprawia).
Serwis odmówił naprawy, tłumacząc się tym, że uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji. Oczywiście to rozumiem i nie chciałem wcale wymiany ekranu, samo pęknięcie mi nie przeszkadza, tylko fakt, że telefon często trzeba blokowac i odblokowywać po kilkadziesiąt razy.
Na dowód tego, ze usterka była już starsza mam reklamację z czerwca, którą napisałem, lecz nie miałem czasu wysłać telefonu. Ekran pękł mniej więcej w lipcu, a telefon wysłałem do serwisu w sierpniu. Czy jest w ogóle sens odwoływać się od decyzji serwisu, jeśli tak to gdzie i w jaki sposób?
Serwis odmówił naprawy, tłumacząc się tym, że uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji. Oczywiście to rozumiem i nie chciałem wcale wymiany ekranu, samo pęknięcie mi nie przeszkadza, tylko fakt, że telefon często trzeba blokowac i odblokowywać po kilkadziesiąt razy.
Na dowód tego, ze usterka była już starsza mam reklamację z czerwca, którą napisałem, lecz nie miałem czasu wysłać telefonu. Ekran pękł mniej więcej w lipcu, a telefon wysłałem do serwisu w sierpniu. Czy jest w ogóle sens odwoływać się od decyzji serwisu, jeśli tak to gdzie i w jaki sposób?