Odmowa odroczenia wykonania kary a termin stawienia się w areszcie.

• Autor wątku Autor wątku Rewe
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rewe

Stały bywalec
Odpowiedzi
1 901
Witam.
1) Brat miał stawić się na wczasach 19.02.
2) Złożył wniosek o odroczenie wypoczynku.
3) Wczoraj otrzymał odmowę :)
4) Dobrowolnie nie ma zamiaru stawić się w areszcie.
Czy sąd wyznaczy nowy termin stawienia się w ośrodku wypoczynkowym czy też rozpocznie się procedura doprowadzenia?

Pozdrawiam

Bardzo mnie nurtuje dlaczego używasz określeń: "wypoczynek", "wczasy", "ośrodek wypoczynkowy" ....

Wiadomo, że używam tych określeń z "żaluzją" :cool: Mój brat jest bardzo przepracowanym człowiekiem i wypoczynek jest wskazany. Przepracował 2 lata w swoim 57 letnim życiu...Ponieważ skierowanie dostał z art. 207 kk w związku z pobiciem swojej matki - mam nadzieję, że bardzo odczuje trudy codziennego dnia.. Nigdy nie opuścił okolicy miejscowego sklepu monopolowego więc wyjazd w Polskę dobrze mu zrobi. Dodatkowym plusem będzie bezalkoholowa dieta wczasowa - zregeneruje sobie wątrobę. Wreszcie zacznie regularnie przyjmować ciepłe strawy, co podreperuje jego styrane życiem zdrowie. Ogólnie braciszek odpocznie sobie od codziennych obowiązków... :DCzego z całego serducha życzę mu ja oraz jego 90-letnia matka.

A znasz może odpowiedź na moje pytanie :ooo: ?

Ostatnia edycja:
Prawdopodobnie Sąd wstrzymał się z nakazem doprowadzenia do czasu rozpatrzenia wniosku o odroczenie. Tak samo - prawdopodobnie został/wkrótce zostanie wystawiony nakaz doprowadzenia do ZK, i Policja będzie poszukiwała celem doprowadzenia. Ale jaki jest stan faktyczny, to wie Sąd, może Policja.

Rewe napisał:
Czy sąd wyznaczy nowy termin stawienia się w ośrodku wypoczynkowym czy też rozpocznie się procedura doprowadzenia?
a po co miałby wystawiać nowy termin stawiennictwa w ZK ? a jak następnym razem sienie stawi to ponownie będzie łaskawie zapraszać ? Poprzedni termin nie był nigdy anulowany , nie został zrealizowany o czym sad zapewne ju zwie albowiem ZK informuje o ty od razu. Zostanie wszczęta procedura doprowadzenia, mówiąc prościej zostaną wysłane nakazy doprowadzenia przymusowego do ZK.

Powrót