Odmowa Prawa Jazdy z Urzędu Pracy

• Autor wątku Autor wątku Diana2496
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Diana2496

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Mam mały problem z dofinansowaniem prawa jazdy kat. C z Urzędu Pracy. Mam 20 lat, jestem zatrudniona jako bezrobotna i po szkole średniej.
Problem polega na tym, że złożyłam deklaracje o dofinansowanie...i dostałam odmowe z Urzędu a ich wytłumaczeniem a zaraz argumentem było to, że nie mam doświadczenia..:rolleyes: a z tego co się orientuje po to się idzie na prawo jazdy żeby zdobyć doświadczenie. Nie rozumiem ich argumentu. Czy da się z tym coś zrobić? ogólnie doświadczenie kierowcy Kat. B mam, gdyż jeździłam dłuższy czas busem z ładunkiem typu przewóz jabłek w dalsze trasy. Czy mógł by ktoś mi pomoc lub coś konkretnie doradzić? Proszę !:!:

Diana2496 napisał:
złożyłam deklaracje o dofinansowanie...
A co to takiego "deklaracja o dofinansowanie"? UP może sfinasować bezrobotnemu szkolenie w sytuacji kiedy jest realna szansa albo wręcz gwarancja podjęcia pracy po zakończeniu takiego szkolenia. A i tak każda sytuacja oceniana jest indywidualnie... Natomiast wszelkie prawa jazdy są sponsorowane niechętnie, gdyż ukończenie i sfinasowanie kursu wcale nie oznacza zdania egzaminu, tym samym nie ma też żadnej gwarancji podjęcia po nim pracy.
Co przepraszam oznacza ta "deklaracja na dofinansowanie"?

Ostatnia edycja:
"deklaracja o dofinansowanie" to kiedy składam deklaracje podpisana przez pracodawcę firmy transportowej który deklaruje się do tego,że da mi prace po ukończeniu kursu na Prawo Jazdy.

Powrót