odmowa przerwy w karze

• Autor wątku Autor wątku mamusia83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mamusia83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam mam pytanie co mozna zrobic w przypadku odmowy w udzieleniu przerwy w wykonaniu kary. chodzi o mojego meza ktory odsiaduje wyrok 2 lat pw. prosil o przerwe w karze ze wzgledu na sytuacje rodzintzn. mamy 2 letnia corke ktora jest niepelnosprawna corka 7 lat od momentu zatrzymania meza wczesniej zdrowa w tej chwili ma stwierdzone mieszane zaburzenia zachowania i emocji a takze u mnie stwierdzona silna depresja. maz dolaczyl do akt dokumenty otwierdzajace ta sytuacje byl tez jedyna osoba pracujaca poniewaz ja zatrudnienia nie moge podjc ze wzgladu na niepelnospranosc corki. sedzia powiedzial u ze to ze z dziecmi i ze mna jest taka sytuacja to jest niewazne. jesli chodzi o pomoc utrzymaniu rodziny to mam 500+. Nadmienie ze wywiad srodowiskowy kuratora jak i policji jest pozytywny. co mozemy zrobic w tej sytuacji. moze ktos nam podpowie? prosze o pomoc:(:(

Można np. złożyć zażalenie na takie postanowienie. Można dalej odsiadywać wyrok. Można starać się o warunkowe zwolnienie, jeśli skazany nabył uprawnień.

No wlasnie nie ma uprawnien na warunek ale czy moge zlozyc skarge na sedziego i prokuratora do MS? I takze wychowawca nie wiedziec czu wudal mu opinie mierna gdzie on nic nie odwala i pracuje nieodplatnie na rzecz zk

czy moge zlozyc skarge na sedziego i prokuratora do MS?
Ale dlaczego Ty miałabyś coś składać? Nie jesteś stroną, jak ma taką potrzebę, to niech złoży sam skazany.

A o co chcesz skarżyć sąd? Za to, że wydał taką a nie inna decyzję?

Powrót