Odmowa przyjęcia pracy z PUP z powodu wyjazdu za granicę

• Autor wątku Autor wątku misi1992
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

misi1992

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Zostałam skierowana z urzędu pracy na tzw giełdę pracy jako sprzedawca. Zaznaczam że to mój wyuczony zawód. w urzędzie i u pracodawcy powiedziałam, że za 1,5 miesiąca wyjeżdżam za granicę do pracy. powiedziałąm o tym i w urzedzie i pracodawcy. Pracodawca wpisał mi : "odmowa pracy" Tłumaczyłam odmowę tym, że wyjeżdzam i nie chcę robić problemu i zwalniać się po 1,5 podczas gdy w kolejce jest duzo innych osob o prace. Czy grozi mi z tego tytułu wykreślenie z listy bezrobotnych i utrata zasiłku?

Witam. Zostałam skierowana z urzędu pracy na tzw giełdę pracy jako sprzedawca. Zaznaczam że to mój wyuczony zawód. w urzędzie i u pracodawcy powiedziałam, że za 1,5 miesiąca wyjeżdżam za granicę do pracy. powiedziałąm o tym i w urzedzie i pracodawcy. Pracodawca wpisał mi : "odmowa pracy" Tłumaczyłam odmowę tym, że wyjeżdzam i nie chcę robić problemu i zwalniać się po 1,5 podczas gdy w kolejce jest duzo innych osob o prace. Czy grozi mi z tego tytułu wykreślenie z listy bezrobotnych i utrata zasiłku?[

Dodam jeszcze że ten to syn tych pracodawcow sam wczesniej do mnie zadzwonil(jeszcze przed oficjalnym pismem) ze znajduje się na liscie z urzedu i ze jesli chce to mam przyjsc na rozmowe. No i poszlam i mówie otwarcie że wyjeżdzam za granice i w grę wchodzą 2 miesiace... Na początku od razu mi podziekowala ale potem jednak kazala mi przyjsc na tzn dla niej PRZYUCZENIE, pracowalam za darmo przez 7 godz a drugiego dnia 8 godz. Po tych dwoch dniach stwierdzilam ze nie chce tam pracowac...
Oczywiście pare dni pozniej stawilam się na oficjalna rozmowę przez urzad pracy i wtedy też powiedziałam co napisałam wyżej.

W związku z tym, czy powiedzieć w urzędzie, że byłam u tej Pani już wcześniej i tak mnie potraktowała żeby uniknąć wyrejestrowania ?

Powrót