N
natalia2012
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam, mam problem z ubezpieczalnią w Niemczech AOK. Od 24 lipca 2012 jestem na zwolnieniu lekarskim. Miałem operację ręki (zespół cieśni nadgarstka). Do tej pory moja ręka nie wróciła do sprawności i otrzymuję nadal zwolnienie lekarskie od lekarza prowadzącego. Nie dawno miałem tzw. komisję lekarską z lekarzem z AOK. Lekarz ten stwierdził, iż jestem zdolny do podjęcia lekkiej pracy. (Badanie polegało na wywiadzie o moje samopoczucie, waga, wzrost, przysiady, mierzenie obwodu ręki, nie zostałem podłączony do aparatury MMG). Podczas mojej ostatniej wizyty w AOK nie chcieli przyjąć mojego zwolnienia lekarskiego; powiedzieli, że nie będą mi wypłacać chorobowego i że powinienem się zarejestrować w urzędzie pracy jako bezrobotny.
Moje pytanie:
Czy mieli prawo do wstrzymanie chorobowego skoro lekarz prowadzący nadal uważa, że powinienem być na zwolnieniu lekarskim? I jakie powinienem podjąć kroki w celu wyjaśnienia tej sytuacji?
Moje pytanie:
Czy mieli prawo do wstrzymanie chorobowego skoro lekarz prowadzący nadal uważa, że powinienem być na zwolnieniu lekarskim? I jakie powinienem podjąć kroki w celu wyjaśnienia tej sytuacji?