Odmowa przyjęcia zwrotu i odesłania produktu

• Autor wątku Autor wątku hanoi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hanoi

Użytkownik
Odpowiedzi
124
Pisałem dziś na chat z konsultantem Amazon.pl
Zapytałem co się stanie jeśli zgłoszę zwrot towaru i odeślę go, a Amazon po przyjęciu przesyłki stwierdzi, że zwrot mi się nie należy. Konsultante odpowiedział, że nie odeślą do mnie produktu, ani nie wypłacą pieniędzy. Zapytałem czy dobrze rozumiem, że nie dostanę z powrotem towaru i czy stracę pieniądze. W odpowi napisał: niestety

Dopytałem jeszcze czy,nie da się czegoś z tym zrobić czyli dostać chociażby ów produkt z powrotem. Napisal mi, że będzie to indywidualnie rozpatrywane.

I pytanie do Was. Czy w legalny sposób mogą to zrobić?

Jesteś konsumentem? Na jakiej podstawie chcesz dokonać zwrotu? Co rozumiesz jako zwrot się nie należy?

Lovor napisał:
Jesteś konsumentem? Na jakiej podstawie chcesz dokonać zwrotu? Co rozumiesz jako zwrot się nie należy?

Jestem konsumentem.
Amazon określa w swoim regulaminie, że można zwrócić przedmiot w ciągu 30 dni.
Chciałem się dowiedzieć co się stanie jeśli np. w ciągu tych 30 dni w jakiś sposób uszkodzę przedmiot.
Na chacie powiedziano mi, że przedmiot powinien być w takim samym stanie jak wtedy kiedy go otrzymałem.
Nie wiem co oznacza, że zwrot się nie należy. Nie dostałem odpowiedzi wprost.

Co kupiłeś i czy był to zakup od Amazona? Nie wiem czy wiesz ale to jest taka platforma sprzedażowa podobna do allegro. Nie wszystkie zakupy są od Amazon. Są tam i inni sprzedawcy, nawet z Chin. Przy zakupie jest zawsze informacja czy jest możliwy zwrot.

Powrót