Odmowa reaktywacji konta przez towarzystwo ubezp

• Autor wątku Autor wątku Cityglam
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Cityglam

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam.W grudniu 2017 podpisałam umowę ubezp na zycie z ***.W marcu 2020 Towarzystwo zerwalo umowę tlumaczac nieopłacaniem składek.Po telefonicznym wyjaśnieniu okazało się,ze składki wzrastaly o pare złotych rocznie o czym zupełnie nie wiedziałam.Poradzono mi zlozyc wniosek o reaktywacje umowy,co tez zrobiłam.Niestety po przeslaniu dokumentów odpowiedz była odmowna.Cytuje:*Zgodnie z obowiązującymi zasadami Osoby przebywające na stałe poza
granicami Polski nie mogą być objęte ubezpieczeniem*
Mieszkam poza granicami od 2005 o czym agent został poinformowany i zostało to ujęte w umowie.Jak mogę odzyskac wpłacone składki skoro umowa była od początku niewazna?Pozdrawiam

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ankieta dodatkowa-styl zycia
ankieta-pobyt poza granicami kraju
Nazwa kraju:Wielka Brytania
cel pobytu:pobyt staly
kiedy?12.2017

Adres korespondencyjny w Polsce mojej mamy.

Agent *** i ja.Dzieki za pomoc

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Prosze o sugestie dot mojego watku.

Wiec w odpowiedzi na ich informacje wezwij do zwrotu wpłat na konto X w terminie Y jezeli twierdza, ze umowa nie obowiązywała.

Napisałam tak i odpisali mi, że byłam ubezpieczona w trakcie umowy ha ha .jakieś cuda-wianki.Sami sobie przeczą, stwierdzili,ze nie mogę być objeta umowa jeśli mieszkam za granica ale jednak bylam ubezpieczona, mimo,ze mieszkam za granica.To jakies chore.Czy jest jakas wyzsza instancja,ktora rozstrzygnie ta zagwozdke?Zostaje mi adwokat i sad?Jak to wygląda?Dziekuje za podpowiedzi.

Ciekawa sprawa, przeważnie nie zalecam, ale w tej sytuacji chyba warto zebrać wszystko i pisać do rzecznika finansowego.

Powrót