odmowa rejestracji

• Autor wątku Autor wątku Normalny26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Normalny26

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam, jak w temacie byłem dwa razy się zarejestrować i za drogim razem usłyszałem od pani kierownik ze brakuje mi świadectwa pracy z 2 miesięcy a dokument zgubiłem po prostu. Resztę dokumentów świadectw itd posiadam, spełniam wszystkie warunki, czy naprawdę potrzebuje komplet tych świadectw? Czy mogę napisać oświadczenia że nie chcę tych dwóch miesięcy pracy i nigdy o nich nie będę wspominał. Pani w urzędzie mi kazała zasięgnąć z ZUS wyciąg dochodach i w ten sposób dojść do pracodawcy który przepadł. Proszę o pomoc.

Normalny26 napisał:
czy naprawdę potrzebuje komplet tych świadectw?
Tak.
Normalny26 napisał:
Czy mogę napisać oświadczenia że nie chcę tych dwóch miesięcy pracy i nigdy o nich nie będę wspominał.
Nie.
Normalny26 napisał:
Pani w urzędzie mi kazała zasięgnąć z ZUS wyciąg dochodach i w ten sposób dojść do pracodawcy który przepadł.
Prawidłowo.

O dokumentach niezbędnych do rejestracji w PUP mówi wątek http://forumprawne.org/bezrobocie/457259-bezrobotny-prawo-do-zasilku.html

No super czyli rozumiem że człowiek nawet który przepracował 10 lat w tym kraju i zgubi papier z miesiąca a nie zarejestrują go coś mu się stanie i nawet nie może być bezrobotnym ani ubezpieczenie ani nic. Chory kraj tyle powiem.

Dodam że w innym urzędzie pracy w rodzinnym mieście kilka lat temu wykazywałem ten papier. I po co tyle pieniędzy z podatków do zus u idzie skoro nawet systemu porządnego nie mogą opracować. Dajcie spokój zmieniam obywatelstwo.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ważnych dokumentów trzeba pilnować i starać się nie gubić właśnie po to, aby uniknąć takich sytuacji.
Skoro ten dokument znajduje się w innym PUP, to masz już wyjście z sytuacji: wystąp jak najszybciej do tamtejszego PUP z prośbą o wydanie ci kserokopii wraz z potwierdzeniem jego oryginalności w celu dokonania aktualnie rejestracji jako osoba bezrobotna.
Normalny26 napisał:
Chory kraj tyle powiem (...) Dajcie spokój zmieniam obywatelstwo.
Nie zatrzymujemy :-)

Ostatnia edycja:
Dziękuję serdecznie za odpowiedź miłego wieczoru wesołych pogodnych świąt :) pozdrawiam

A kiedyś czytałem że Polski agent wywiadu wojskowego zgubił magazynek z amunicją, każdemu się może przecież coś zgubić tym bardziej przy przeprowadzce :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót