Odmowa sprzedaży konsoli PS5

• Autor wątku Autor wątku grika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grika

Użytkownik
Odpowiedzi
144
Mam pytanie czy sklep moze sobie na swojej stronie wpisać "Sprzedaż jednej osobie tylko jednej sztuki"? A jeżeli tak to czy nie powinien być podany termin?
Moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
slider2002 napisał:

Na jaki czas to obowiązuje czy np konsolę mogę kupić jeden raz w życiu czy np tylko w danym dniu jedną.

Zapoznałeś się z regulaminem sklepu, wyprzedaży, promocji, itd. czego sprzedaż dotyczy ?

Kanas napisał:
Zapoznałeś się z regulaminem sklepu, wyprzedaży, promocji, itd. czego sprzedaż dotyczy ?

Na stronie z konsolami PS5 jest zdanie "Z powodu ograniczonej dostępności konsoli PS5 możesz kupić maksymalnie jedną sztukę".
W regulaminie nie ma nic , pracownik sklepu powołuje się tylko na te zdanie że jeżeli w 2021roku kupiłem to już do końca życia nie mogę kupić drugiej.....

Bez składu i ładu. Opisz problem jeszcze raz, zwięźle, ze zrozumieniem. Ewentualnie załącz/przytocz wszelkie zapisy bez podawania danych identyfikacyjnych.

Chciałem kupić konsolę ps5 dałem do koszyka i został przydzielony numer zamówienia. Po kilku godzinach przyszedł mail że zamówienie zostało anulowane gdyż jest zdublowane. Zadzwoniłem na infolinie i tam pracownik powołał się na zapis na stronie "Z powodu ograniczonej dostępności konsoli PS5 możesz kupić maksymalnie jedną sztukę" więc jeżeli kiedys w 2021r kupiłem jedną to już do końca życia nie mogę kupić kolejnej. Więc się pytam czy sklep ma prawo odmówić sprzedaży towaru który jest wystawiony na sprzedaż z podaną ceną?

Powrót