Odmowa uzyskania wypisu i wyrysu

• Autor wątku Autor wątku allus92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

allus92

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam, wczoraj złożyłem do Starostwa wniosek o wypis i wyrys, jest mi on potrzebny celem przedłożenia w banku, ponieważ będę zakupował nieruchomość będącą przedmiotem wniosku. Osoby od której kupuję są osobami z które bardzo słabo słyszą i mówią.

Właścicielami działki są małżonkowie B., którzy już nie żyją. Pan S.B. przekazał notarialnym testamentem cały spadek Panu R.K, natomiast pani B.B przekazała w ten sam sposób swój cały spadek pani W.K.

Własność nie jest uregulowana ani w KW ani w Starostwie...

Powracając do tematu zastępca naczelnika wydz. geodezji powiedział ze mój wniosek zostanie odrzucony bo nie mam w tym żadnego interesu prawnego.

Proszę o pomoc, gdyż śpieszy mi się z zakupem tej nieruchomości...

Czy Starostwo wyda mi wypis/wyrys gdy jedna osoba ze spadku da mi upoważnienie? :mad:

A byly sprawy spadkowe? Bo jak nie to i tak nic z tego kupna nie bedzie.
Pogadaj lepiej z jakims notariuszem rpzez telefon bo narazie to wyglada na mine.

@Regand

jeśli jest notarialnie sporządzony testament to jeszcze trzeba coś uregulować??

Akt notarialny - testament, sporządzony u notariusza

Wiec bezwartosciowe w twoim przypadku. Nim to wyprostuja to minie wiele miesiecy a o kupnie mozesz zapomniec.

jak to testament sporządzony aktem notarialnym jest bezwartościowy? :-x

Bo sam testament nie oznacza, że spadkobiorca nie odrzucił spadku. Do tego jest potrzebne notarialne poświadczenie dziedziczenia lub przyjęcie spadku w sądzie.

Powrót