Odmowa w Urzędzie Pracy

• Autor wątku Autor wątku julkaap
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

julkaap

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam! Mam problem. Niedawno otrzymałam tytuł mgr matematyki nauczycielskiej i odebrałam dyplom. W tej chwili szukam pracy i jestem w trakcie rozmów z jedną szkołą. Niestety praca jest dopiero od stycznia. Do tego czasu postanowiłam się zarejestrować w Urzędzie Pracy. Jest tam jednak oferta w gimnazjum i szczerze mówiąc nie chcę jej przyjmować a prawdopodobnie zostanie mi ona przedstawiona (ta szkoła od wielu miesięcy szuka nauczyciela). Czy mogę odmówić takiej oferty? Czy argument, że szkoła jest za daleko i że jest to gimnazjum wystarczy, żeby jednak zarejestrowano mnie w UP? Czy może najlepiej powiedzieć, że jestem w trakcie rozmów z inną szkołą?
Bardzo dziękuję za każdą pomoc

To moja pierwsza "próba" rejestracji w UP.

Pozdrawiam
Ania

Rejestrujesz sie normalnie. Po jakims czasie mozesz dostac skierowanie. Jezeli odmowisz to zostaniesz wyrejestrowany na 3 m ce. Jezeli jednak wezmiesz skierowanie i pojedziesz do gimnazjum i poprosisz ladnie tlumaczac swoja sytuacje oni zaznacza ze np kandydat nie odpowiada lub cos tam wtedy nie masz zadnych konsekwencji. W twoim przypadku jak zaczynasz prace od stycznia a nie pobierasz zasilku czy np opieki to zupelnie nie ma potrzeby sie martwic bo zanim dostaniesz skierowanie to juz bedzie luty:)

Powrót