Odmowa wizy w wieku 1-2 lat, a próba ubiegania się*teraz

• Autor wątku Autor wątku janeku
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

janeku

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam,
na początku lat 90tych mój ojciec przebywał w stanach nielegalnie (o ile wiem był około 1-2 lat). Niestety moja mama niedługo po jego wyjeździe próbowała otrzymać wizę dla siebie i mnie by go odwiedzić - oczywiście decyzja odmowna (nawet nie mam siły komentować tej sytuacji...).

Od tego czasu minęło ponad 20 lat, skończyłem studia w PL, prowadze tu dzialalność gospodarczą (choć dopiero od stycznia, wczesniej inne formy zatrudnienia z tym samym pracodawca) i zarabiam dość*dobrze jak na mój wiek, sporo powyżej średniej. Mam dziewczynę z którą mieszkam i od dawna utrzymuje sie samodzielnie.

I tu pytanie: jak zachowalibyście się*w mojej sytuacji? Jakie informacje ma konsul w systemie? Czy będzie w stanie sprawdzić, że dostałem odmowę*jako dziecko? Jeśli podam te informacje w formularz to boje się, że dostane decyzje odmowną, choć absolutnie nie mam zamiaru siedziec w USA dluzej niż*1-2 tyg. Po prostu uwielbiam podróżować (byłem kilkukrotnie w azji i afryce), a w ostatnim czasie tanich lotów do stanów jest pełno i fajnie byłoby polecieć, zobaczyć kilka miejsc.

Prosiłbym o informacje kogoś, kto miał podobny przypadek
dziekuje

Powrót