Odmowa wypłaty odszkodowania

• Autor wątku Autor wątku raluh
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

raluh

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam, dnia 21.02 doznałem uszkodzenia palca tj. rana cięta II palca lewej ręki. Założone miałem 2 szwy. Po wysłaniu odpowiednich dokumentów do TU dostałem odpowiedź
"Wniosek o wypłatę świadczenia z tytułu uszczerbku na skutek nieszczęśliwego wypadku rozpatrzyliśmy odmownie
O trwałym uszczerbku decydują tylko te cechy, które nieodwracalnie upośledzają funkcje narządu, układu, kończyny lub złamanie niepowodujące trwałej straty funkcji, a nie wyłączenie fakt doznania fizycznych obrażeń ciała, stopień ich ciężkości czy też przeprowadzony w związek z tym proces leczenia i rehabilitacji (2 pkt 2 warunków ubezpieczenia.

Z dokumentacji medycznej wynika, że rana cięta palca II ręki lewej nie pozostawiła trwałego uszczerbku na zdrowiu. Funkcja kończyny górnej lewej po doznanym urazie pozostała prawidłowa"

Posiadam polisę grupową (pracowniczą) w MetLife. Jak mógłbym się od tej decyzji odwołać i czy mam jakieś szanse na odszkodowanie ?

kYyYLyh.jpg

Nie sądzę abyś coś wskórał, nie ma trwałego uszczerbku na zdrowiu, rana się zagoi i tyle.

tak i wnieśćo powołanie przed komsję naoczną (ale z góry informuję, że to mało skuteczne)nie ma realnej kary na TU :confused:

nowoczesny Rysiek napisał:
tak i wnieśćo powołanie przed komsję naoczną (ale z góry informuję, że to mało skuteczne)nie ma realnej kary na TU :confused:
Są może jakieś wzory odwołań ? Nie pisałem nigdy nic takiego :)

Tak, zapewniam Cię, że jak skorzystasz z tego wzoru z pierwszego lepszego wyszukiwania google, to likwidator nawet go nie przeczyta, bo takich dostaje kilka dziennie. Zrób zdjęcie blizny, najlepiej gdyby potwierdził to lekarz, opis, że taka pozostała po leczeniu i jest to trwały uszczerbek. Najlepiej zweryfikować z tabelą TU. Chyba, że takiego pkt nie ma, tzn. nie odpowiadają za np. blizny. Z komisją naoczną może być ciężko, takie obrażenia nie wymagają komisji naocznej, ale wszystko zależy od polityki firmy. Co do ,,nie ma realnej kary na TU " to nie wiem z czego ta kara miałaby wynikać. Czy TU zapewniło, że zapewni każdego komisję naoczną na życzenie?

eveeou napisał:
Tak, zapewniam Cię, że jak skorzystasz z tego wzoru z pierwszego lepszego wyszukiwania google, to likwidator nawet go nie przeczyta, bo takich dostaje kilka dziennie. Zrób zdjęcie blizny, najlepiej gdyby potwierdził to lekarz, opis, że taka pozostała po leczeniu i jest to trwały uszczerbek. Najlepiej zweryfikować z tabelą TU. Chyba, że takiego pkt nie ma, tzn. nie odpowiadają za np. blizny. Z komisją naoczną może być ciężko, takie obrażenia nie wymagają komisji naocznej, ale wszystko zależy od polityki firmy. Co do ,,nie ma realnej kary na TU " to nie wiem z czego ta kara miałaby wynikać. Czy TU zapewniło, że zapewni każdego komisję naoczną na życzenie?

Właśnie nie widzę żadnej tabeli TU, która odpowiadałby za blizny, jedynie za ograniczenia ruchowości palca i nic więcej nie ma z firmy Amplico MetLife.

Powrót