Odmowa wypłaty odszkodowania.

• Autor wątku Autor wątku RudaMaja84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

RudaMaja84

Użytkownik
Odpowiedzi
40
Witam dostałam odmowe wypłaty odszkodowania AC kradzież auta-po badaniach kluczy okazało okazało iż jedna para kluczy jest nieoryginalna nosi ślady pozafabryczne.zadeklarowalam w umowie AC ,że oba klucze są oryginalne.Auto używane z 2012 roku oba klucze sprawne zakodowane wykazywały aktywna transmisję w wynikach badań mikroskopowych o identycznym Vinie lecz nieoryginalny klucz z 2011 oryginalny 2012.Skladalam reklamacje o TU lecz nie została uwzględniona opierałam się na tym iż kupując auto dostałam oba klucze dla mnie były oryginalne sprawne itp nie przeprowadzałam żadnych badań przed podpisaniem umowy aby potwierdzić ich oryginalnosc.Czy mam szansę składając reklamacje do Rzecznika Finansowego lub Sądu?

Jeśli już, to do sądu.
Do rzecznika moim zdaniem nie ma sensu.

Też myślałam aby do sądu lecz w odpowiedzi na moje odwołanie TU wpisało aby złożyć zażalenie do rzecznika

Napisali tak, bo mają taką formułkę. Ty decydujesz co dalej, nie TU

Właśnie piszę pozew w podobnej sprawie, widzę iż ubezpieczyciele zrobiły sobie nowe pole do popisów z tymi kradzionymi autami. Oby Sądy nie zdurnialy i nie przyjęły ich linii obrony w takich sprawach.

Kradzież polega na tym, iż ktoś bezprawnie zabrał Pani auto. Jeżeli pani nie udostępniła nikomu kluczy do kopiowania lub używania to auto zostało skradzione, a ubezpieczyciel winien wypłacić kwotę odszkodowania z tytułu AC.

Również uważam , ze Rzecznik nie ma sensu. Pozew do sądu z dokładnym opisaniem okoliczności zAwarcia umowy ubezpieczenia dotyczącym kwestii kluczyków i odniesienie do postanowień Owu, na której powołuje się ubezpieczyciel w decyzji odmownej.

Powrót