G
grvsky
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam jakoś miesiąc temu złamałem rękę podczas treningu BJJ, na 10 dni miałem ją w szynie. Złamanie nasady bliższej kości łokciowej. Na dokumentach ewidentnie widnieje "ZŁAMANIE BLIŻSZEJ KOŚCI ŁOKCIOWEJ" ubezpieczyciel odmówił wypłaty świadczenia a w odpowiedzi dostałem to
Pozdrawiam.
Czy mogę w jakiś sposób się od tego odwołać? Co najlepiej napisać? Przecież sam się do tego nie przyczyniłem po prostu wypadek podczas treningu.Otrzymaliśmy od Pana wniosek zgłoszeniowy, w którym podaje Pan, że 09.07.2023 r. w Pana
organizmie doszło do urazu stawu łokciowego w wyniku przeciążenia. Przesłana przez Pana
dokumentacja medyczna nie potwierdza leczenia skutków nieszczęśliwego wypadku i pokazuje, że
przebyte przez Pana leczenie jest następstwem przeciążenia (brak przyczyny zewnętrznej). Od
10.07.2023 r. do 10.07.2023 r. przebywał Pan w szpitalu w związku z urazem przeciążeniowym.
Ochrona ubezpieczeniowa z tytułu uszczerbku na zdrowiu oraz pobytu w szpitalu w wyniku nw
obejmuje urazy organizmu, które powstały w wyniku nieszczęśliwego wypadku i które spełniają
definicje zawarte w zapisach warunków ubezpieczenia. Z tego powodu nie możemy wypłacić
świadczeń.
Pozdrawiam.