Odmowa wyplaty ubezpieczenia przez GENERALI Zycie

• Autor wątku Autor wątku iloveinspire
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iloveinspire

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,

Chciałem zapytać czy mam szanse na spór z GENERALI.

Mianowicie, spotkał mnie dość poważny problem kliniczny - "ropień okołoodbytniczy"

Do szpitala trafilem na ostry dyzur, i tego samego dnia byłem operowany, ropien był nacinany i drenazowany pod znieczuleniem do kregoslupa. W Szpitalu spedzilem 6 dni.

Otrzymałem odmowe wypłaty odszkodowania, uargumentowana faktem iz operacji nie ma w tabeli operacji GENERALI Zycie.

Po sprawdzeniu tabeli , uwazam ze powinna zostac wyplacona suma odszkowania, poniewaz istnieje punkt w tabeli:

OPERACJE DOLNEGO ODCINKA POKARMOWEGO
159. Otwarte wycięcie zmiany w obrębie odbytnicy.

Wg. mnie moja operacja w 100% pokrywa sie z punktem z tabeli generali zycie, poniewaz operacja polegała na otwartym wycieciu zmiany (ROPNIA) a dokladnie jego korzenia ktory był w okolo odbytnicy, oraz dokladne wyczyszczenie z treści ropnej.

Czy ktos uważa tak samo jak ja? czy to raczej nie przejdzie???

Medycznie nie podpowiem, ale najprostsza droga to napisane odwołania. Sprawdź jaka jest droga reklamacji w general (w zasadzie powinni juz poinformować), opisz to samo co wyżej, wskaż dokładny pkt operacji(chyba, że są rożne tabele, w różnych umowach, co jest możliwe). Domagaj się dokładnego wyjaśnienia dlaczego zabieg/ooeracja nie odpowiada pkt tabeli.

Powrót