Odmowa wypłaty z OC sprawcy

• Autor wątku Autor wątku Maćkiewicz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maćkiewicz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,
ubezpieczyciel nie tyle odmówił wypłaty odszkodowania z tytułu OC sprawcy (potwierdzone oświadczenie sprawcy itd.) co zaliczył odszkodowanie na poczet zaległej raty z 2017 roku. Oświadczenie było spisane na mnie, jednak w momencie powstania szkody (samochód zaparkowany na parkingu) samochód miał współwłaściciela. Wysłałem taką informację do ubezpieczyciela, jednak od 16.05 brak odpowiedzi. Co należy w takiej sytuacji zrobić ? Drugi współwłaściciel żąda ode mnie naprawienia szkody. Nie interesuje go fakt, iż powstała nie z mojej winy i w momencie kiedy pojazd nie był użytkowany. Serdecznie dziękuje za wszelką pomoc w tej kwestii.

A Ty jestes sprawca czy poszkodowanym?

Ja wraz ze wspówłaścicielem jesteśmy poszkodowanymi. Sprawca wjechał w zaparkowany nasz samochód.

Czy ubezpieczyciel sprawcy i poszkodowanego to samo TU?

No to o jakiej zaległej racie mowa?

Zaległa płatność za ubezpieczenie poprzedniego samochodu. Którego byłem jedynym właścicielem.

Zaplac stare dlugi i po sprawie. Forum za Ciebie tego nie zrobi.

w sumie TU postąpiło w tej sytuacji właściwie, korzystniej niż miała by Cię ścigać firma windykacyjna bądź komornik

Witam,
Podczas pobytu w Niemczech zostało uszkodzone moje auto przez Niemkę, zgłosiłem sprawę na policję gdzie dostałem dokumenty z danymi sprawcy i adresem bez numeru polisy. Policjant kazał mi pojechać pod wskazany adres sprawcy, oczywiście pojechałem ale kobieta nie chce podać numeru polisy i zamknęła mi drzwi, policja umyła ręce ….jak mogę uzyskać numer polisy tej kobiety...proszę pomórzcie,,,

Kolejną sprawą będzie wyparcie się spowodowania szkody. To już niemal standard w tego typu zdarzeniach w Niemczech Oni mają niemal zawsze wykupioną ochronę prawną :rolleyes:

Powrót