Odmowa zaplacenia akcyzy

• Autor wątku Autor wątku Pishmak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pishmak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, na początku bieżącego roku zakupiłem samochód jego wartość wg eurotaxu 17 400 (pojazd w stanie złym), od którego urząd zażyczył sobie 2237 podatku do zapłaty, jako iz pojazd był sprowadzony uszkodzony na lawecie nie zgodziłem się na zapłatę wyliczonej kwoty, zapłaciłem podatek wyliczony z kwoty, jaka miałem na umowie kupna sprzedaży (7700) wyszło 1400. Oczywiście urząd chciał poświadczenia ze auto jest w takim stanie, jednak nie zgodzili się przyjechać sami go obejżec auto musiałem sam podstawić na plac. Po oględzinach i spisaniu protokołu wydano mi decyzje w sprawie akcyzy oczywiście poztywyna na kwotę 1400. Po upływie pół roku urząd celny przysyła pisma iz chce dowody w postaci rachunków za części, zaniosłem im pismo iz nie jestem w stanie im donieść, ponieważ części były kupowane na rynku wtórnym, w szrotach itp. wiec nie posiadam owych dowodów, obecnie urząd chce uregulowania różnicy pomiędzy wyliczonymi kwotami, istnieje możliwość odwołania się od takiej decyzji?Czy maja podstawę do zadania takiego poświadczenia?

Powrót