odpowiedz na pozew

• Autor wątku Autor wątku mela543
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mela543

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam wczoraj dostalam wezwanie do sadu w sprawie dlugu za niezaplacona fakture z roku 2008. Dlug zostal kupiony przez firme intrum justitia i oni wniesli pozew o zaplacenie tej faktur i tu mam pytanie czy ten dlug nie ulegl przedawnieniu, Dodam jeszcze ze termin zaplaty tej faktury to 16.03.2008r. A i sad prosi o zlozenie odpowiedzi na pozew i jak to napisac.

Wnieść sprzeciw. Więcej w dziale windykacja wątki przyklejone w tym jakie pismo i do kogo

witam , w terminie 14 dni od odbioru nakazu zapłaty musisz wnieść sprzeciw od tego nakazu, w tym sprzeciwie powinnaś podnieść zarzut przedawnienia długu. Dług raczej jest przedawniony ( nie piszesz dokładnie co to za faktura, czy ma związek z działalnością gospodarczą, czy nie było wezwań do zapłaty i Twojej odpowiedzi na nie itp. -ma to wpływ na bieg terminu przedawnienia).Sąd uwzględni ten zarzut tylko jeżeli go podniesiesz-nigdy z urzędu, pozdrawiam ROMANjANUSZ

ROMANjANUSZ napisał:
witam , w terminie 14 dni od odbioru nakazu zapłaty musisz wnieść sprzeciw od tego nakazu, w tym sprzeciwie powinnaś podnieść zarzut przedawnienia długu. Dług raczej jest przedawniony ( nie piszesz dokładnie co to za faktura, czy ma związek z działalnością gospodarczą, czy nie było wezwań do zapłaty i Twojej odpowiedzi na nie itp. -ma to wpływ na bieg terminu przedawnienia).Sąd uwzględni ten zarzut tylko jeżeli go podniesiesz-nigdy z urzędu, pozdrawiam ROMANjANUSZ

witam jest to fakturka za kosmetyki kiedys bylam konsultantka firmy AVON i przoczylam wplate , wezwania do zaplaty na pewno byly ale ja na nie nie odpowiadalam i jak mam napisac to odwolanie

proszę napisać sprzeciw na adres sądu m pani dane , dane powoda, sygn. akt i napisać że dług jest przedawniony

Powrót