Odpowiedzialność admina na forum

• Autor wątku Autor wątku kelsey
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kelsey

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam serdecznie.
Spotkała mnie właśnie dziwna sytuacja stąd postanowiłem poprosić Was o podpowiedź.

Jestem adminem forum samochodwego. Jeden z użytkowników opisał swoją negtywnąprzygodę z pewnym sklepem sprzedającym przez allegro - opis bez bluzg, obrażania kogokolwiek, rzeczowo opisanejaki miał z nimi problem.

Firma ta napisała do mnie jako admina, że mam skasować ten post bo jak nie to sąd. Potem nasłali jakiegoś prawnika, który mailowo próbował mnie przekonać do skasowania tego wpisu. teraz wysyłają mi pisma z kancelarii pocztą straszące co to mi nie zrobią. Ja od samego początku w korespondencji mailowej pisałem, żeby dogadali się z tym użytkownikiem - że zapewne wystarczy chłopaka przerosić za zamieszanie z wysyłką (czekał bardzo długo na paczkę - mimo wpłaty przez PayU w Allegro). Mimo moich próśb o kontakt z użytkownikiem, który napisał ten wątek - oni próbują straszyć mnie - czyli admina.

Czy rzeczywiście powinienem usunąć taki post - w którym nie ma żadnych obraźliwych rzeczy a po prostu opisana cała sytuacja?Czy jako admin biorę odpowiedzialność za taki wpis? Zawsze kierowałem się zasadą, że forum to miejsce gdzie można opisać właśnie takie rzeczy aby przestrzegać się na wzajem przed konkretnymi firmami (sklepem czy warsztatem samochodowym).

Co ciekawe ta firma zamiast rzeczywiście wysłać przeprosiny za własną wtopę do Klienta i wysłać mu gadżety firmowe w stylu kubeczka czy smyczko wolą straszyć zamiast próbować uciszyć wkurzonego za ich błędy Klienta.

Mogę podesłać link do tego wpisu -jeśli przy da się do czegoś.

Będę wdzięczny za rady jak postąpić w takiej sytuacji.

Powrót