odpowiedzialność karna oskarżyciela posiłkowego

• Autor wątku Autor wątku pawel3917
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel3917

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie.
Proszę o pomoc w uzyskaniu odp. czy mogę oskarżyć za bezzasadne i bezpodstawne oskarżenie osoby przez oskarżyciela posiłkowego?
Czy prokuratorowi również można postawić zarzuty bezpodstawnego i bezzasadne oskarżenie osoby?

skoro zdecydowano się komuś przedstawić zarzut/y to znaczy ,że materiał dowodowy na to pozwalał... a co za tym idzie złożone zawiadomienie nie było bezzasadne...

hmm są dwa wyroki uniewinniające
z sądu
Rejonowego i
Okręgowego

Daną osobę?
Czy w tej sytuacji też nie można oskarżyć w/w osoby?
To w takim razie jest to bardzo ciekawa sytuacja z jednej strony Prokurator i Oskarżyciel Posiłkowy ciągają po sadach niewinną osobę a później nie ponoszą żadnej konsekwencji bardzo jest to zastanawiające?

Mam pytanie a za tem; mielismy dzisiaj sprawe prokurator ktory prowadzil sledztwo zaproponowal wstepnie 2/5 w zawieszeniu,ale niestety nie mogl stawic sie na sprawe bo mial szkolenie...na jego zastepstwo przyszedl inny prokurator ktory na sali rozpraw zaproponowal kare bezwzglednego pozbawienia wolnosci.
Ktora kare bardziej wezmie pod uwage sad kare jaka zaproponowal Prokurator ktory od poczatku zajmowal sie sprawa czy ta ktora zaproponowal prokurator w zastepstwie...???

Laurka423 napisał:
Mam pytanie a za tem; mielismy dzisiaj sprawe prokurator ktory prowadzil sledztwo zaproponowal wstepnie 2/5 w zawieszeniu,ale niestety nie mogl stawic sie na sprawe bo mial szkolenie...na jego zastepstwo przyszedl inny prokurator ktory na sali rozpraw zaproponowal kare bezwzglednego pozbawienia wolnosci.
Ktora kare bardziej wezmie pod uwage sad kare jaka zaproponowal Prokurator ktory od poczatku zajmowal sie sprawa czy ta ktora zaproponowal prokurator w zastepstwie...???

:mad::mad: no i po co zaśmiecasz innym ich temat...? nie mówiąc już o tym ,ze zrobiłeś to w kilku tematach... :mad:

Przepraszam, ale poprostu odpowiedz na to pytanie jest dla mnie bardzo wazna.

Powrót