Odpowiedzialnosc na Facebooku

• Autor wątku Autor wątku kaskaa21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaskaa21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam , nie wiem czy w dobrym miejscu podalam temat . Sprawa na pierwszy rzut wydaje sie smieszna pozniej jednak juz nie jest . Jestem administratorem i zalozycielem grupy na facebooku skupiajacej okolo 15 tysiecy Polakow w Anglii. Wiadome ze przy takich ilosciach ludzi zdarzaja sie odmienne zdania na rozne tematy . Na stronie mam zaznaczone w opisie oraz w pliku do ogolnej wiadomosci ze nie biore odpowiedzialnosci za tresci . W regulaminie FB wyczytalam ze kazdy uzytkownik jest zobowiazany przestrzegac regulaminu . Nie pisze nic na temat odpowiedzialnosci Administratora grupy ktory mialby ponosic jakies konsekwencje w zwiazku z tym co ludzie pisza na grupie .

Dowiedzialam sie nieoficjalnie ze jest spora grupa ludzi ktorzy zamirzaja pozwac mnie jako administratora takiej grupy na kilkadziesiat tysiecy funtow za to ze dopuszczam roznego rodzaju posty np takie ktore jawnie krytykuja no dana firme . Dodam ze na grupie nie mam zaznaczone ze post rpzechodzi przez moje rece , ludzie poprostu dodaja . Oni uwazaja ze odkad grupa jest zamknieta a nie otwarta to ja biore odpowiedzialnosc na siebie. Tyle ze nigdzie w regulamienie czy cos nie pisze takiego stwierdzenia kto biere za co odpowiedzialnosc . Podobno sprawa jest u prawnika a ja jestem kompletnie zaskoczona takim obrotem sprawy bo ja niczego zlego na nikogo nie pisalam . Czy jest mozliwe ze ja musze odpowiadac za czyjes posty na mojej grupie ? Co wtedy gdy np jestem na wakacjach w szpitalu albo nie bywam przy kompie. Mam dwojke dzieci dla mnie to jest szokujace , nie moge odpowiadac za to co pisza ludzie to by nie mialo sensu. Kazdy wtedy moglby wrzucic na jakakolwiek grupe post obrazliwy porobic screeny i uznac ze administrator nie reagowal.

Prosze jesli ktokolwiek wiec cos na ten temat o w miare szybka odpowiedz bede wdzieczna

bardzo wątpliwa sprawa, zwłaszcza jeżeli w regulaminie FB nie ma żadnych zapisów o odpowiedzialności administratora grupy. Każdy bierze odpowiedzialność za SWOJE słowa więc jeżeli pozew to przeciwko tym, którzy oczerniają daną firmę

Powrót