odroczenie kary pozbawienia wolnosci

• Autor wątku Autor wątku selunia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

selunia

Użytkownik
Odpowiedzi
40
prosze o pomoc, nie wiem czy jest szansa, zeby Sad odroczyl mi kare (mam 8 miesiecy pozbawienia wolnosci-za karadziez złomu), gdyz moja mama jest w zlym stanie psychicznym, dwa miesiace temu sie rozwiodla z ojcem, owy uprzyksza jej zycie, leczy sie u psychiatry i tak naprawde to jak pojde do wiezienia to zostanie sama, musze sie nia opiekowac...czy mam szanse sie odroczyc? jestem juz poszukiwany, a mam jeszcze oprocz tego wyroku godziny do odrobienia spolecznie za jazde po pijanemu na rowerze, nie moge stawic sie , zeby je odrobic, bo boje sie ze mnie policja zlapie. chce sie odroczyc na pol roku i odrobic te godziny i pomoc mamie. prosze mi napisac co powinno zawierac moj wniosek a co mam pominac!

wszystko przeczytalem wczesniej zanim napisalem. nie bolalo. chcialem tylko wiedziec jakie mam szanse. tak myslalem, ze sie nie dowiem.a na prywatnego mnie nie stac

Odroczenie w Twoim przypadku byłoby fakultatywne, a więc, sąd może odroczyć Ci karę, ale nie musi. Dlatego trudno jest wypowiadać się tutaj konkretnie o szansach, biorąc właśnie pod uwagę ową fakultatywność.
Złóż wniosek, a okaże się, jakie masz szanse...
Jeśli jest tak, jak piszesz, to Twoje szanse wzrastają. Pamiętaj jednak, iż sąd przed wydaniem postanowienia o odroczeniu, dokładnie zbada, czy osadzenie Cię w zk, spowoduje zbyt ciężkie skutki dla Twojej rodziny.
Zastanawia mnie tylko jeden szczegół - skoro w tej chwili się ukrywasz, to kto opiekuje się Twoją mamą?

Powrót