Odroczenie kary za seks ponizej 15 lat

• Autor wątku Autor wątku myszkal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

myszkal

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Za pół miesiąca kończę 15 lat ale tydzien temu dowiedzialam się że jestem w ciąży. Chlopak w tym roku kończy 19 lat . Czy uda sie uniknąć konsekwencji , np. Dostac kare w zawieszeniu jeśli gdy ukończe 16 lat wezmiemy ślub, on zostanie prawnym opiekunem dziecka i bedzie nas utrzymywał? Przed policja lub sądem zeznamy, że ja w przyblizeniu powiedzialam ze mam juz przeciez 15 lat ale to bylo w przyblizeniu a chlopak pomylil miesiące ? Napiszcie czy jest jaka kolwiek szansa.

Przepis prawny:
Art. 200.

§ 1. Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.

Ślub? A kto Ci na niego zezwoli ? Za książki sie lepiej weź żeby chociaż gimnazjum skończyć. Twój "chłopak" natomiast będzie miał niemałe problemy.

Kara w zawieszeniu nie oznacza uniknięcia konsekwencji. Figuruje się w Krajowym Rejestrze Karnym. W najgorszym wypadku chłopak może dodatkowo nawet załapać się na wpis do rejestru przestępców seksualnych. Prace nad ustawą trwają.

Ostatnia edycja:
Na ślub moze zezwolić mi sąd ;) Nie pytalam sie co mam robić tylko prosilam o odpowiedz a wydaje mi sie ze w książkach bylam o wiele czesciej niz ty.

Obastawiam, że odsiadki z tego nie będzie ale na zawiasy się załapie.
@myszkal, a co na to rodzice ?

myszkal napisał:
książkach bylam o wiele czesciej niz ty.

Skoro masz niecałe 15 lat to dzieli nas 12 lat różnicy wieku, wiec jak ja siedziałem w książkach to Ty na chleb pep mówiłaś. Juz widzę jak Sad Ci zezwala na ślub :)

Powrót