Z
ZosiaSamosia30
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Pewien osobnik ok. 2 lata temu naslal na mnie firme windykacyjna, ktora zazdala ode mnie ''zwrotu udzielonej mi przez niego pozyczki''. Sytuacja taka nigdy nie miala miejsca, sprawa zakonczyla sie w Sadzie, wszelkie zarzuty co do mojej osoby zostaly uznane za bezpodstawne i zostaly oddalone (wyrok prawomocny). Nasalana na mnie 2 lata temu firma windykacyjna zamiescila moje dane na swojej stronie internetowej oraz stronie dlugiinfo.pl. Swoich danych w BIK- u, KRD nie sprawdzalam. Czy do usuniecia wszelkich wpisow konieczne jest przeslanie do owej firmy windykacyjnej skanu decyzji Sadu, czy lezy to w mojej gestii czy osoby, ktora mnie do takowej firmy zglosila jako dluznika? Na pismienna decyzje Sadu jeszcze czekam, poniewaz sprawa zostala zamknieta 4 dni temu.
Czy niesluszne i bezpodstawne zgloszenie moich danych do takiej firmy przez wspomnianego na wstepie delikwenta moze byc podstawa do zaskarzenia go (straty moralne, utrata klientow, brak mozliwosci pozyskania nowych - prowadze wlasna dzialalnosc).
Dziekuje z gory za odpowiedzi
Czy niesluszne i bezpodstawne zgloszenie moich danych do takiej firmy przez wspomnianego na wstepie delikwenta moze byc podstawa do zaskarzenia go (straty moralne, utrata klientow, brak mozliwosci pozyskania nowych - prowadze wlasna dzialalnosc).
Dziekuje z gory za odpowiedzi