Odroczenie wykonania kary

• Autor wątku Autor wątku Maslinski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maslinski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam! Termin stawienia się w zakładzie karnym w moim przypadku to 8 luty. Wciąż czekam na rozpatrzenie wniosku o kasacje. Adwokat napisał wniosek o odroczenie wykonania kary do sądu. Mamy z Narzeczoną sześcio miesięczną Córeczkę i mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, żyjemy z mojej pensji oraz minimalnej krajowej (macierzyńskie) którą otrzymuje moja Narzeczona. Sam czynsz to 1250 zł. Wciąż mam dozór policyjny trzy dni w tygodniu. Czy jest szansa bym 8 lutego nie znalazł się w ZK? Nie wyobrażamy sobie jak damy radę, jeśli teraz pójdę do więzienia. Z góry dziękuję za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Długi wyrok ? Nie możesz starać się o dozór ? Masz termin posiedzenia o odroczenie ? Jak się nie stawisz to od razu poszukiwany nie będziesz.

Nie mam jeszcze terminu bo jutro w sądzie będzie wniosek o odroczenie od adwokata. Ale jak stawię się na dozór to pewnie mnie zatrzymają. Wyrok 2 lata 6 miesięcy. Boję się że za tydzień będę musiał się pakować i zostaną same :/

Maslinski napisał:
Nie wyobrażamy sobie jak damy radę, jeśli teraz pójdę do więzienia.

Sąd ma odroczyć. Pierwsze pytanie sądu: w jakim celu i na jak długo. Drugie pytanie sądu: co pan zrobił od sierpnia 2020 roku by zabezpieczyć byt osób sobie bliskich?

Powrót