Odroczenie wykonywania kary pozbawienia wolności, bilet zk

• Autor wątku Autor wątku Jrsjrs
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jrsjrs

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam forumowiczów. Przybywam z zapytaniem odnośnie jak w temacie, a mianowicie czy złożony wniosek po otrzymaniu biletu do zk, po terminie stawiennictwa (wczoraj) będzie mógł zostać rozpatrywany przez sąd, wydział wykonywania Orzeczeń czy jest on z urzędu odrzucony? Równorzędnie złożyłem wniosek o wstrzymanie wykonywania kary, czy powinienem jeszcze złożyć wniosek o nie zarządzanie doprowadzenia do zk? Przyczyny są podyktowane praca i nie możnością stawienia się, zakończeniem zleceń a tym samym naprawa szkód oraz jestem żywicielem rodziny i chciałbym rodzinie zapewnić byt przez okres 6 miesiecy bo taka kara jest

Odroczenie kary można składać do momentu osadzenia w ZK, jeśli po złożeniu, a przed rozpatrzeniem sprawy zostaniesz osadzony, to wniosek o odroczenie zostaje umorzony, przepada 80 zł. Co do doprowadzenia to zależy od Sądu, mi powiedzieli że jeśli ktoś złoży wniosek to nie wystawiają wniosku o doprowadzenie. Jeśli już jesteś poszukiwany, i złożysz wniosek o nie doprowadzenie do czasu rozpatrzenia odroczenia, to zależy od Sądu czy weźmie to pod uwagę, czy nie. No i ostatnia sprawa - możesz i pół roku czekać, a Sąd nie podejmie jeszcze decyzji w sprawie odroczenia

Czy wniosek o wstrzymanie wykonania kary jest równoznaczny w takim przypadku z wnioskiem o nie zarządzanie doprowadzania czy to dwa różne wnioski?

Powrót