Odroczone prawo jazdy a uprawnienia na wózki widłowe

• Autor wątku Autor wątku SzakU
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SzakU

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam

Mam dość powszechny problem, odroczono mi prawo jazdy na 2L. więc o jeździe samochodem narazie tylko śnię...ale móje pytanie brzmi następująco ::: Jeżeli mam odroczone prawko to czy mogę bez problemu starać się o uprawnienia na wózki widłowe?? ::: BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ, Z GÓRY DZIEKUJĘ

Jezeli jest to pana jedyne źródło utrzymania to proszę w sądzie przedstawić swoją sytuację.Przeciez musi istniec jakies rozwiązanie!Niewieże ze sąd w ten sposób pozbawia ludziom zycia!

Jeżeli jest to wózek widłowy niejezdniowy to zatrzymanie prawa jazdy nie ma znaczenia. Nie jest on bowiem pojazdem mechanicznym. Chyba... :)

Mi tez zabrali prawko.Prosze przeczytac mój artykuł.Niewieże ze pozbawią mnie środków do życia jak juz to zgodzą sie na kare 6 miesięcy i wtedy ja tez sie zgodze.W Pana przypadku zalezy ile pan miał i czy miał pan wykroczenie czy przestępstwo.Niewiem polskie prawo jest (takie uwagi proszę zachować dla siebie) choć rzeczywiście nie jest doskonałe, acz nie wiem czy akurat w tym wypadku[atmosphere]

Rozumiem i dzięki, a tak swoją drogą szkoda że nie można tego zamienić na np. prace społeczne ale tak czy inaczej sądzę że nie mam szans tym bardziej że poddałem się dobrowolnie...Najgorsze jest to iż różna dawka alkoholu działa zupełnie inaczej na różne osoby... np. ja absolutnie nie czułem się zamulony... ehh

Ja tez czółem sie trzeźwy i nigdy sie niepodziewałem ze mi wyjdzie az taki wynik:)Ale cóz ... ja się będe odwoływał.Jak to jest poddałem sie dobrowlonie przyszło mi narazie 1 pismo z sądu ze zabieraja mi prawko ale gdzie na ile i jaka grzywna nic niepisało.Czy dostane jakies drugie pismo z sądu o terminie sprawy z moim nieobowiazkowym stawiennictwem?

:help: A w ogóle mam jeszcze jedno pytanie... bo ja na mój wyrok czekałęm aż 12 miesięcy( tzn. dopiero po 12 miesiącach przyszło do mnie z sądu pismo). To czy nie mogę się ubiegać o przywrucenie możliwości prawka nie w 13.11.2009 tylko w 13.11.2008 :?:

Kiedy zatrzymano Panu prawo jazdy?

19.04.2005(no prawie 12 miesięcy) i szczerze przyznam że to troche dziwne, skoro mam 2 lata a z tych 2 lat robią się aż prawie 3, proszę o jakąś podpowiedź czy mogę coś z tym zrobić :(

Dziękuję za zainteresowanie się moja sprawą :)

:help: Proszę odpowiedzcie co i jak :?: :?:

[cytat:95kmaq1q]
Zgodnie z art. 63 § 2, na poczet orzeczonych środków karnych wymienionych w art. 39 pkt 2 i 3, tj. zakazu zajmowania stanowiska, wykonywania zawodu lub określonej działalności gospodarczej oraz zakazu prowadzenia pojazdów, zalicza się okres stosowania odpowiadających im rodzajowo środków zapobiegawczych. Regulacja ta nawiązuje do przewidzianego w art. 276 k.p.k. zawieszenia oskarżonego w czynnościach służbowych lub wykonywaniu zawodu albo zarządzonego powstrzymania się od określonej działalności lub od prowadzenia określonego rodzaju pojazdów tytułem środka zapobiegawczego. W wypadku orzeczenia zakazu prowadzenia pojazdów zarządza się zwrot przez sprawcę dokumentu uprawniającego do prowadzenia pojazdu (art. 43 § 3 k.k.); zgodnie z ogólną zasadą, na poczet tego środka zalicza się okres faktycznego zatrzymania dokumentu uprawniającego do prowadzenia pojazdu, jeżeli nastąpił przed orzeczeniem zakazu prowadzenia pojazdów.
Marek, Zakamycze 2005

[/cytat:95kmaq1q]

[cytat:95kmaq1q]W drodze analogii art.63 § 2 kk trzeba stosować do zatrzymania prawa jazdy. Ustawodawca przez przoczenie nie wymienił tej instytucji w tym przepisie. Stosowanie analogii jest uzasadnione wzgledami sprawiedliwości
tak Stefański R.A.[/cytat:95kmaq1q]

Powrót