Odrzucana reklamacja (akumulatora)

• Autor wątku Autor wątku diegom23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

diegom23

Użytkownik
Odpowiedzi
42
Witam przeszukałem forum lecz podobnego przypadku nie znalazłem, a więc:

03.01.2016 Kupiłem akumulator w sklepie z częściami samochodowymi od samego początku miałem z nim problemy (często się rozładowywał) lecz myślałem, że to wina zimy

12.04.2016 Pierwsza reklamacja akumulatora, po 2 tygodniach odmowa reklamacji ze względu braku wykrycia wad towaru

07.11.2016 Druga reklamacja akumulatora, po 2 tygodniach odmowa reklamacji ze względu na brak wad z dopiskiem, że sklep nie odpowiada za wady wynikające za złe eksploatowanie

19.12.2016 Mam już dość wczoraj jeździłem normalnie, w nocy -3 stopnie i znowu nie odpalił mi rano

Kupiłem normalnie w sklepie, sprzedawca przed drugą reklamacją go przebadał i powiedział, że coś z nim nie tak, ale dodał: Panie co ja Panu poradzę my tylko sprzedajemy, reklamację uznaje siedziba do której my wszystkie akumulatory wysyłamy na gwarancji.
Co mam zrobić jest okres przedświąteczny pójdę do sklepu znowu 2 tygodnie będę czekał na odpowiedź i powiedzą, że wszystko jest ok i nie widzą problemu.
PS. Auto było u mechanika akumulator był wyciągnięty przez 3 dni i sam się rozładował więc odpada jakiś ciągły pobór prądu przez radio czy lampkę.

diegom23 napisał:
Witam przeszukałem forum lecz podobnego przypadku nie znalazłem
nie znalazłeś przypadku opisującego reklamacje akumulatora czy żadnego postu dot. reklamacji?

Ja znalazlem na forum przynajmniej jeden wątek poświęcony reklamacji akumulatora.

Owszem są i przeczytałem je wraz ze wszystkimi odpowiedziami lecz nie znalazłem przypadku gdzie ktoś ciągle jest zbywany za każdym razem podczas próby wyjaśnienia sprawy i jakie kroki podjęli forumowicze by załatwić sprawę

Ja znalazlem na forum przynajmniej jeden wątek poświęcony reklamacji akumulatora

Jest ich nawet więcej, a sprawa mogłaby dotyczyć czegoś innego niż akumulatora.

Chodzi mi jak załatwić sprawę ze sklepem skoro nie chcą uznać reklamacji i mówią, że to nie oni są odpowiedzialni za gwarancję

Tak ale jak widać efektów to nie daje bo jednostka odpowiedzialna za gwarancję mówi, że żadna wada nie istnieje i wszystko jest ok

a dlaczego nie reklamujesz z tytułu rękojmi - 556 kc i następne?

Szczerze bo nie miałem takiego przypadku i nie wiem jak taka reklamacja ma wyglądać. Zawsze wystarczyło pokazać kartę gwarancyjną w sklepie i nikt nie robił mi problemów, aż do teraz

Poczytam o reklamacji z tytułu rękojmi, złoże ją i dam znać jak sprawa się potoczyła

Dziękuję i wesołych świąt

Skąd wiesz, że jest to wina akumulatora? Sprawdzałeś jego parametry gdzieś indziej, poza swoim samochodem?

Powrót