A
artmidas2
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam. W dniu 25.12.2014 kupiłam córce wymarzone białe buty sportowe, za 280 zł. Córka zaczęła je nosić dopiero w marcu - wcześniej, było na nie za zimno.Na początku czerwca zauważyłam, że buty rozkleiły się w czubkach, co z kolei spowodowało rozwarstwienie się skóry i pęknięcie szwów w prawym bucie.Nadmieniam, że buty były noszone na przemian z 2 innymi parami butów, a że były to "wymarzone buty",córka zakładała je okazjonalnie. W dniu 02.06.2015 złożyłam reklamację - sprzedawca z góry zasugerował, że reklamacja zostanie odrzucona, bo przyczyną rozklejenia butów jest pewnie przemoczenie ( taki mamy klimat- faktycznie, zdarzało się, że dziecko wracało ze szkoły w deszczu ). Dzisiaj tj 10.06.2015 otrzymałam opinię rzeczoznawcy ( wydaną w dniu 09.06.2015), odrzucającą reklamację na podstawie oceny organoleptycznej.Jak usłyszałam od sprzedawcy- buty pachną w środku płynem
), a powinny pachnieć pastą. Przyznam, że nie wąchałam butów, ale dzisiaj poproszona o to przez sprzedawcę- nic nie wyczułam. Swoją drogą, to dobrze świadczy o higienie mojego dziecka.Używa wkładek antypotowych, które piorę co tydzień i zmieniam co miesiąc- dlatego nie śmierdzą i są czyste w środku.Poza tym buty są w naprawdę w dobrym stanie i pewnie stąd podejrzenia o niewłaściwą konserwację- może gdyby były śmierdzące, brudne i przepocone , to reklamacja zostałaby uznana.
Złożyłam pismo o ponowne rozpatrzenie, powołując się na ustawę z 27 lipca 2002r.o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu Cywilnego (Dz.U.z 2002r.Nr 141)- sprzedawca od razu odrzucił reklamację- podtrzymał opinię rzeczoznawcy. Proszę o pomoc- co dalej mogę zrobić w tej sprawie ? Buty wraz z opinią odebrałam.
Złożyłam pismo o ponowne rozpatrzenie, powołując się na ustawę z 27 lipca 2002r.o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu Cywilnego (Dz.U.z 2002r.Nr 141)- sprzedawca od razu odrzucił reklamację- podtrzymał opinię rzeczoznawcy. Proszę o pomoc- co dalej mogę zrobić w tej sprawie ? Buty wraz z opinią odebrałam.