odrzucenie skargi kasacyjnej

• Autor wątku Autor wątku baasia88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

baasia88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam.
Jestem na etapie pisania pracy z sądownictwa. jeden z moich rozdziałów brzmi "odrzucenie sk jako wynik jej badania wstępnego".
Punkt pierwszy brzmi "przyczyny odrzucenia sk". Rozumiem, że tu muszę zawrzeć kwestie przekroczenia terminu do wniesienia skargi, nieuzupełnienia braków w terminie i niedopuszczalności skargi ze względu na wniesienie przez podmiot niebędący stroną, sporządzenie przez nieuprawniony podmiot, wniesienie od orzeczenia od którego nie przysługuje środek odwoławczy, niespełnienie wymagań materialnych. Ogólnie rzecz biorąc chodzi o art. 178 ppsa i dodatkowo art.179 ppsa.
Punkt drugi brzmi "forma odrzucenia sk" i co w zwiazku z tym powinnam tutaj zawrzeć?
Punkt trzeci natomiast brzmi "odrzucenie skargi kasacyjnej a dalsze etpay postępowania kasacyjnego" i tutaj mam dwa podpunkty: odrzucenie sk przez wsa i odrzucenie sk przez NSA i co tak na prawdę powinnam tutaj zawrzeć?
Wspomnę, że ostatni punkt rozdziału III brzmi etapy badania sk, więc tutaj w fazie wstępnej zawarłam wprowadzenie do tego co powinno być rozwinięte w punkcie pierwszym rozdziału IV, natomiast w fazie zasadniczej (przed NSA) co?
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc naprowadzającą.
Pozdrawiam

Powrót