K
kamilek17
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam. Sprawa wygląda następująco: Pracowalam na umowę-zlecenie. Teraz mi sie skonczyla i moj pracodawca zwleka z podpisaniem nastepnej umowy, ale mialam obiecana umowe o prace. Poszlam do urzędu pracy i sie dowiedzialam ze moj pracodawca ma dostac pieniadze za utworzenie nowego stanowiska pracy. W rozmowie z pracodawca dowiedzialam sie ze mam pracowac na pol etatu co w ogole mi sie nie oplaca (dojazdy). Udalam sie do urzedu pracy raz jeszcze i pani powiedziala mi że jesli nie podpisze tej umowy to bede skreslona z listy? na okres 4 miesiecy. Chcialabym dodac ze juz mam inna oferte pracy z ktorej chcialbym skorzystac, a jest to staz. Wiec odmowilam stazu wlasnie z powodu mojego wczesniejszego pracodawcy. Moje pytanie jest nastepujace:
-czy musze podpisywac umowe o prace?
-jezeli juz podpisze umowe to czy po miesiacu pracy bede mogla ją zerwac i po zerwaniu czy bede mogla od razu zarejestrowac sie na bezrobocie?
-czy musze podpisywac umowe o prace?
-jezeli juz podpisze umowe to czy po miesiacu pracy bede mogla ją zerwac i po zerwaniu czy bede mogla od razu zarejestrowac sie na bezrobocie?