odrzucenie zeznań pełnomocnika z uwagi na art 264 kpc

• Autor wątku Autor wątku Bajer63
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bajer63

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Bardzo proszę o pomoc. Z uwagi na to, że moja żona nie radzi sobie w sprawie cywilnej o zwrot nakładów poniesionych na remont wynajmowanego lokalu pomagam jej na sprawie jako pełnomocnik. Miałem być słuchany na sprawie jako drugi świadek, a potem sędzina zmieniła kolejność i stwierdziła, że przesłucha mnie później. Pełnomocnik drugiej strony (radca prawny) nie protestował. Po przesłuchaniu dziś na sprawie 3 świadków kiedy strona przeciwna chyba stwierdziła, że za dobrze sobie radzę jako pełnomocnik wystraszyła się i złożyła wniosek o nie przyjmowanie moich zaznań jako świadka z uwagi na art. 264 kpc tj. że nie mogłem być obecny przy przesłuchaniu innych świadków. Moje zeznania mogą żonie bardzo pomóc w sprawie. Czy mogę jakoś zakwestionować wniosek strony przeciwnej o nie przesłuchiwanie mnie jako świadka. Kolejna sprawa jutro więc będę wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź

Fakt obecności świadka podczas zeznań innych świadków nie powoduje, że świadka tego przesłuchać nie można. Sąd oceni wiarygodność złożonych przez niego zeznań.

Powrót