I
izbi
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam, Laptop firmy acer od delikatnego stuknięcia zawieszał się oraz restartował. Wysłałem go do naprawy gwarancyjnej. (Laptop nie ma żadnego pęknięcia co najwyżej gdzieś tam ryske na obudowie). Serwis po 14 dniach dał odpowiedź, że gwarancja została odrzucona gdyż na komputerze są ślady uszkodzenia mechanicznego- "uszkodzony konektor lan oraz pęknięcie obudowy". Poprosiłem o zdjęcia uszkodzeń gdyż byłem pewien, że laptop był OK. Wysłali mi zdjęcie delikatnie przygiętej blaszki w porcie RJ45. (pęknięcia obudowy już nie wysłali). Odpisałem, że uszkodzenie port RJ45 nie ma żadnego związku z usterką przez którą zgłosiłem laptop. Odpisali, że komputer musiał byś uszkodzony mechanicznie gdyż na płycie głównej jest pęknięcie spoiny oraz że sprawę tym samym zakończyli i proszą o zgodę na naprawę płatną(1200zł) lub zgode na odesłanie laptopa. Odesłali mi komputer - po 3 dniach przestał zupełnie działać. Oczywiście obudowa w ŻADNYM miejscu nie jest pęknięta tak jak oni to stwierdzili. Zastanawia mnie czy możliwe jest uszkodzenie mechaniczne bez widocznych śladów z zewnątrz? Dlaczego kłamali o uszkodzeniu obudowy? Czy przypadkiem nie chcą wymienić płyty głównej na koszt klienta i pozbyć się usterki bo nie mogą sami znaleźć przyczyny? Czy jest jakaś możliwość oddania komputera do niezależnej ekspertyzy?