Odrzucona gwarancja ACER

• Autor wątku Autor wątku izbi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

izbi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam, Laptop firmy acer od delikatnego stuknięcia zawieszał się oraz restartował. Wysłałem go do naprawy gwarancyjnej. (Laptop nie ma żadnego pęknięcia co najwyżej gdzieś tam ryske na obudowie). Serwis po 14 dniach dał odpowiedź, że gwarancja została odrzucona gdyż na komputerze są ślady uszkodzenia mechanicznego- "uszkodzony konektor lan oraz pęknięcie obudowy". Poprosiłem o zdjęcia uszkodzeń gdyż byłem pewien, że laptop był OK. Wysłali mi zdjęcie delikatnie przygiętej blaszki w porcie RJ45. (pęknięcia obudowy już nie wysłali). Odpisałem, że uszkodzenie port RJ45 nie ma żadnego związku z usterką przez którą zgłosiłem laptop. Odpisali, że komputer musiał byś uszkodzony mechanicznie gdyż na płycie głównej jest pęknięcie spoiny oraz że sprawę tym samym zakończyli i proszą o zgodę na naprawę płatną(1200zł) lub zgode na odesłanie laptopa. Odesłali mi komputer - po 3 dniach przestał zupełnie działać. Oczywiście obudowa w ŻADNYM miejscu nie jest pęknięta tak jak oni to stwierdzili. Zastanawia mnie czy możliwe jest uszkodzenie mechaniczne bez widocznych śladów z zewnątrz? Dlaczego kłamali o uszkodzeniu obudowy? Czy przypadkiem nie chcą wymienić płyty głównej na koszt klienta i pozbyć się usterki bo nie mogą sami znaleźć przyczyny? Czy jest jakaś możliwość oddania komputera do niezależnej ekspertyzy?

poczytaj w googlach o serwisie Anovo, bo pewni do niego wyslales lapa - w skrocie, z nimi nie wygrasz

ANOVO jest w Czechach w Brnie?

Więc w Brnie nie ma serwisu Anovo

Laptop dzisiaj został sprawdzony. Jest uszkodzony port pamięci RAM (gdy nie ma w nim kości laptop chodzi zupełnie normalnie) tylko nie wiem czy zwracać się z tym do acera ponownie?

izbi napisał:
Laptop dzisiaj został sprawdzony. Jest uszkodzony port pamięci RAM (gdy nie ma w nim kości laptop chodzi zupełnie normalnie) tylko nie wiem czy zwracać się z tym do acera ponownie?

Twój opis wskazuje raczej na uszkodzoną pamięć ram, a nie port na płycie głównej.

Co do serwisu Acera faktycznie jest w Brnie i nie jest to Anovo tylko Acer Czech Republic s.r.o.

Widac wyslalas do lepszego serwisu niz ten w Polsce, ktory serwisuje HP, Lenovo a takze Acery.

Uszkodzony jest dokładnie bank pamięci ram na slocie 2. Kości ram (dwie) działają na slocie 1.

Oddałem komputer do naprawy po wcześniejszym zdiagnozowaniu w serwisie u mojego znajomego . Usterka ( uszkodzone partycje dysku, brak zewnętrznych uszkodzeń mechanicznych). Komputer przyjęli dysk wymienili i stwierdzili mechaniczne uszkodzenie ładowarki i rozszczepienie obudowy . Koszt naprawy 1400 zł dysk co prawda wymienili na gwarancji ale resztę wymienili po 9 miesiącach i 4 rozprawach sądowych . kosztowało mnie to 1100 zł w co wchodził pozew , radca prawny i adwokat . robią wszystko żeby nie uznać gwarancji a jak ją już muszą uznać to wymyślają nieistniejące usterki za które chcą pieniądze . Uważam , że ACER to kłamcy i naciągacze. Sprzęt nie jest dobrej jakości dlatego w 100 % odradzam.

Powrót