Odrzucona gwarancja na laptopa

• Autor wątku Autor wątku diceboy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

diceboy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam, jakiś czas temu oddałem do sklepu Rtv Euro laptopa na naprawę w ramach gwarancji. Dzisiaj dostałem od nich sms , że została ona odrzucona przez to, że wykryli usterkę mechaniczną. I tak teraz zostaję z uszkodzonym sprzętem (klawiatura sama z siebie zaczęła nie działać) co mogę w tej sprawie zrobić? W euro przy oddawaniu był spisany protokół w którym był wyraźnie opisany stan laptopa, ba był nawet włączany. Co mogę zrobić ?

Zakup na osobę prywatną czy firmę?

Proszę o jakieś wskazówki, bo kompletnie nie wiem gdzie uderzać, a nie był to tani sprzęt. I po prostu czuję się oszukany.

95% niedziałającej klawiatur w laptopie to są zalane klawiatury cieczą.
pewnie w serwisie wykryli ślady cieczy i odrzucili reklamację.
każdy się czuję się oszukany jak się nie udało tego załatwić na gwarancji

Jakbym zalał tą klawiaturę to na prawdę by mi się nie chciało fatygować i spamować to forum bez sensu, problem w tym, że nic sie na tą klawiaturę nie wylało i nawet nie było takiej możliwości

Ten sam sklep w ktorym kupilem swojego laptopa tez uszkodzenie mechaniczne w wyniki kontaktu sprzetu z ciecza usterki: niedzialajaca klawiatura i wejscie audio.
Przy oddawaniu laptop byl pod tymi aspeotaki sprawny.
Ja osobiscie zamierzam zlozyc kolejna reklamacje na tle rękojmi.
Podobno przy tym typie reklamacji maja 14 dni kalendarzowych o zawiadomieniu jaka decyzje podejmuja jesli nie zawiadomia sa zobligowani naprawic.
Nie wiem ile w tym prawdy tak wyczytalem
Postaram sie tez zeby informacja przez 14 dni oficjalnie do mnie nie dotarla.

Proponuję poczytać w internecie jak ten sklep traktuje kupujących i reklamujących.

Powrót