Odrzucona naprawa gwarancyjna

• Autor wątku Autor wątku Sofles
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sofles

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, mam pewien problem

Oddałem laptopa na naprawę gwarancyjną do sklepu w który, go kupiłem, jest to sklep internetowy.
Problem z laptopem był taki że czasem nie dało się go uruchomić ale jak juz się włączył to działał normalnie.

Pan ze serwisu sklepu w którym kupiłem laptop zadzwonił i powiedział że odesłał laptopa do producenta ale nie powinienem co liczyć na naprawe gdyż laptop posiada uszkodzone porty USB co jest niemożliwe gdyż przed wysyłka sprawdzałem wszystko i porty chodziły a on mi wmawia że powyginałem USB. Tak więc jestem pewien że to w tym serwisie zepsuli celowo laptoa aby nie musieć płacić za naprawę.

No i tak jak się spodziewałem producent odrzucił naprawe bo laptop posiada uszkodzenia mechaniczne które zrobił serwis sklepu do którego odesłałem laptopa.

Moj ojciec pracuje w sądzie i polecił mi sie skontaktować z rzecznikiem praw konsumenta ale poza jego poradami chciałbym jeszcze prosić was o pomoc.

Czyli w skrócie, wyslalem laptopa sprawdzonego do sklepu tam go uszkodzili i odesłali do producenta a producent odrzucił gwarancje. Co mam teraz zrobić ?
Z góry dziękuję za pomoc

Nie odbieralem, dzisiaj otrzymalem informacje ze nie naprawia go, poprosilem o dokumenty od serwisu producenta do ktorego laptop zostal wyslany bo jak dla mnie jest to wielka sciema gdyz laptop byl refubrished i mial tylko 90 dni gwarancji producenta ale sklep dawal 12 miesiecy a laptopa kupilem 6 miesiecy temu tak wiec nawet jakby odeslali go do producenta to nawet by na niego nie spojrzal. Dlatego mysle ze specjalnie uszkodzili go i chca mi wmowiic ze producent nie przyjal bo to na nich spoczywa naprawa a nie na producencie

Podaj treść reklamacji jaką wystosowałeś. Kupiłeś na siebie czy na firmę? Kiedy?

Nie wystosowywalem zadnej reklamacji dlatego wlasnie pytam sie co mam zrobic teraz. Laptopa kupilem na siebie we wrzesniu 2014

Sofles napisał:
Nie wystosowywalem zadnej reklamacji dlatego wlasnie pytam sie co mam zrobic teraz.
To jakim cudem ją odrzucili skoro jej nie złożyłeś?

Laptop zaczal sie wylaczac i ciezko go bylo uruchomic dlatego skontaktowalem sie ze sklepem i kazano mi go przyslac co zrobilem a ze sklepu niby go wyslali do serwisu asus i serwis asus odmowil naprawy.

Dziekuje bardzo za pomoc dam znac jak bedzie sie sytuacja rozwijac

Powrót