Odrzucone FV z dotacji UP. Prośba o pomoc

• Autor wątku Autor wątku Adam.Redlarski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Adam.Redlarski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Mam bardzo ważne pytanie. Żona otrzymała dotację z UP Bydgoszcz i mamy problem z rozliczeniem się z zakupów/ sprzętu IT.
Otóż żona poprosiła mnie o zakup sprzętu, sprzęt wybrałem zapłaciłem ze swojego konta kartą płatniczą, oczywiście fakturę wziąłem na żonę zgodnie z założeniami umowy UP.
Przy rozliczaniu faktury zastały odrzucone gdyż były płacone z konta mojego a nie żony, teraz UP domaga się zwrotu kasy za odrzucone dokumenty wraz z odsetkami.
Jest to dla mnie strasznie niezrozumiałe i nielogicznie, przecież sprzęt jest na rozpoczęcie działalności, użytkuje go żona i fv jest na nią. Czy jest jakaś szansa odwołania się od tej decyzji, czy to jest zgodne z prawem? W umowie nie ma słowa jak płacić za wnioskowane rzeczy tylko jest informacja jak się powinna rozliczyć.
Bardzo proszę o pomoc, wstępne pismo wyjaśniające zostało odrzucone.

Pańska żona dostała umowę, w umowie/w zasadach lub innym artykule na który urząd się powołuje, jest prawdopodobnie napisane, że zakupy muszą być dokonywane z konta na które zostały przelane środki jednorazowego dofinansowania.
Jedyne co może zrobić Pana małżonka to próbować rozmawiać z paniami w pokoju dofinansowań, prosić i spróbować znaleźć jakieś rozwiązanie tego problemu.
Rozumiem, że dla pana jest to nielogiczne, ale niestety postępowanie urzędu jest prawidłowe. To pana żona nie wywiązała się umowy podpisanej z urzędem. FV jest na nią, ale środki użyte na zakup sprzętu, nie są rozdysponowane ze środków dofinansowania.

Powrót