D
dugi1803
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 33
Witam.
Sprawa wygląda tak: zakupiłem w *** online ekspres do kawy, zrobiłem parę kaw lecz doszedłem do wniosku, że jednak nie spełnia moich oczekiwań i go spakowałem jak przyszedł, nawet przy sprawdzaniu go nie odlepiłem foli i wysłałem go do nich.
Trzymają go 2tygodnie i dziś dostałem maila:
Odpisałem im:
Na razie cisza, ale co mogę zrobić więcej by uznali ten zwrot to 1500zł.
A chcą mnie na kase zrobić ewidentnie bo chcą go wystawić i mi dać pewnie parę stów, a jak sytuacja ucichnie to sprzedadzą jako nowe. Czy prawo odesłania do 14dni nie ma czegoś by wyjść z tej sytuacji?
Albo jakaś rękojmia bo też dużo ludzi o tym mówi, a nawet nie wiem co to jest, ale nie sprawdziła by się tu?
Naprawdę nie wiem co zrobić. Proszę o pomoc.
moderacja
Sprawa wygląda tak: zakupiłem w *** online ekspres do kawy, zrobiłem parę kaw lecz doszedłem do wniosku, że jednak nie spełnia moich oczekiwań i go spakowałem jak przyszedł, nawet przy sprawdzaniu go nie odlepiłem foli i wysłałem go do nich.
Trzymają go 2tygodnie i dziś dostałem maila:
Niestety produkt nosi ślady użytkowania. W załącznikach przesyłam
zdjęcia.
W takiej sytuacji możemy Państwu zaproponować przekazanie towaru do
wyprzedaży w celu określenia kwoty odszkodowania lub zwrot towaru na
Państwa adres.
Proszę o podjęcie decyzji i udzielenie odpowiedzi w ciągu 3 dni.
Odpisałem im:
Pojemnik nie był taki jak go odsyłałem, fajnie robicie, żeby tylko uwalić klienta. Sami niszczycie własny sprzęt.
Na razie cisza, ale co mogę zrobić więcej by uznali ten zwrot to 1500zł.
A chcą mnie na kase zrobić ewidentnie bo chcą go wystawić i mi dać pewnie parę stów, a jak sytuacja ucichnie to sprzedadzą jako nowe. Czy prawo odesłania do 14dni nie ma czegoś by wyjść z tej sytuacji?
Albo jakaś rękojmia bo też dużo ludzi o tym mówi, a nawet nie wiem co to jest, ale nie sprawdziła by się tu?
Naprawdę nie wiem co zrobić. Proszę o pomoc.
moderacja
Ostatnią edycję dokonał moderator: