odsetki po 10 latch

• Autor wątku Autor wątku michal 1981
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michal 1981

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam wszystkich prosze o pomoc firma windykacyjna saf.sa wyslala do mnie pismo (pierwsze) ze mam do oddania 670zl +60zl za 2 ksiazki ktore porzyczylem z biblioteki w 2001 roku podpisalem w bibliotece ze do stycznia 2002 roku oddam ksiazki i tu nie bede wnikal czemu nie oddalem ale sprawa trafila do windykacji w 2005 roku i od tamtego czasu nikt nigdy sie nie kontaktowal ze mna w tej sprawie z firmy saf.sa do wczorajszego dnia ja mieszkam za granica od 8lat i nie mialem pojecia ze takie zadluzenie istnieje poniewaz nie dostalem zadnej informacji poza tym firma naliczyla sobie od 2005 d0 2011 670zl odsetek a zadluzenie do biblioteki bylo na 60zl co mam teraz zrobic i czy to uleglo przedawnieniu?? dziekuje za podpowiedz co dalej

Trzeba było uregulować sprawy przed wyjazdem za granicę, to po pierwsze. Ale skoro to "tylko" książki z biblioteki, to nie ma co sobie zawracać głowy, prawda? Typowe podejście. A teraz trzeba ponieść konswekwencje i zapłacić. Książek, jak rozumiem, do dnia dzisiejszego nie oddałeś. Koniec z bezkarnością takich użytkowników.

jezeli to wszystko to dzieki za pomoc szkoda gadac z takimi ludzmi jak ty ps. do tej samej biblioteki oddawalem za darmo co roku ksiazki ze szkoly wiec nie kometuj glupio ( ksiazki sa oddane)

Powrót