M
mariodario
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Kupiłem auto , przed zakupem obejrzałem samochód, zdawałem sobie sprawę że auto nie jest w najlepszej kondycji , wiedziałem o konieczności zrobienia jednego elementu u blacharza/lakiernika. Że względu na wieczorna porę nie bylem na SKP przed zakupem. Pierwszy problem pojawił się gdy wracałem do domu w aucie odmówiła działania instalacja LPG. Następnego dnia z samego rana pojechałem do diagnosty. I się zaczęło , samochód posiada dziury w podłodze czego nie wiedziałem w chwili zakupu oraz wiele innych wad o których nie miałem pojęcia. Nast wizyta i blacharza i specjalisty od LPG. Ogólnie auto nie nadaje się do jazdy. Zadzwoniłem do sprzedawcy , poinformowałem o sytuacji i powiedziałem że chce odstąpić od kupna . Sprzedawca kategorycznie odnowił zwrotu. Twierdzi że wiedziałem o stanie auta /co jest fałszem/. Sprzedawca uważa że na podstawie oględzin zewnętrznych powinienem zobaczyć dziury w podłodze itp. Pytanie brzmi czy mogę zarządzać rękojmi ... Czy powinienem wysłać listownie wezwanie do przyjęcia zwrotu pojazdu. I jeżeli się nie uda to zarządzać sądownie zwrotu pieniędzy ... Czy mam szanse wygrać sprawę ... Uffff już mam dość tego auta