Odstapienie od sprawy

• Autor wątku Autor wątku Panat
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Panat

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Miesiąc temu napisałem odwołanie od decyzji komisji Zus. Dostałem wezwanie od sądu na badanie lekarskie. Czy moge odstąpić od tego wszystkiego? Jak to zrobić?

oczywiście, w każdej chwili możesz zrezygnować, wystaczy napisać do sądu, który rozpatruje Twoją sprawę wniosek o umorzenie postępowania. Wystarczy napisać we wnisoku tylko, że wnosisz o umorzenie postępowania w Twojej sprawie, podać sygn. i ewentualnie przedmiot sprawy. Wówczas sąd wyda postanowienie na posiedzeniu niajawnym o umorzeniu postępowania.
z tym że jeżeli już się zdecydowałaś na wniesienie odwołania to dlaczego chcesz zrezygnować? w związku z tym odwołaniem nie ponosisz żadnych kosztów, stawiennictwo na rozprawach będzie nieobowiązkowe, a o zwrot kosztów na badania lekarskie możesz się zaraz po badaniu zwrócić do sądu i bez problemu je dostaniesz (zwracany jest koszt przejazdu najtańszym środkiem lokomocji, czyli PKS/PKP). Ewetualnie możesz napisać pisemko do sądu, że nie będziesz się stawiał na badania i wnosisz o sporzadzenie opinii na podstawie akt sprawy.
ale decyzja już należy do Ciebie :)

Moja sprawa jest troche skomplikowana chetnie bym z kimś porozmawiał, bo nie znam nikogo doświadczonego w tym zakresie. Chcę odstapić bo sądze, ze nie mam szans poprostu. Chciałbym z kims porozmawiac o szczegółach. Bo samemu nie dam rady. Jeśli chciałby Pan mi doradzić prosze o PM.

Powrót