S
sylwiaa35
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam.W tamtym roku w grudniu 2012 założyłam sprawę o podwyższenie alimentów.Alimenty z 700 zł spadły do 350zł miesięcznie.Syn obecnie ma 15 lat.Ja odwołałam sie do Sądu i założyłam sprawę o podwyższenie alimentów.Konkubent/były/nie pracuje i nie zamierza znależć jakiejkolwiek pracy.Wiem,że kolejna sprawa jaka ma odbyć się 8 kwietnia nie przyniesie nic dobrego,gdyż były konkubent zasłania się dwójka małych dzieci
Dodam,że konkubent zostawił mnie,gdy syn miał niespełna 7 lat.Nie interesuje się synem do dziś. Ja po wielu latach gechenny założyłam nowa Rodzinę.Mamy 4-letnią córeczkę i dwójkę starszych dzieci z poprzedniego związku.Mój obecny mąż nie chce uczestniczyć w sprawach sądowych ani w spotkaniach byłego konkubenta.Jest to dla nas bardzo stresujące
Jesteśmy szczęśliwą Rodziną.
Postanowiłam zrezygnować ze sprawy i odpuścić,ale otrzymałam wezwanie-STANOWISKO OSOBISTE OBOWIĄZKOWE.Nie wiem co napisać i w jaki sposób odstąpić od tej sprawy,gdyż nie chcę narażać znów mojej Rodziny na niepotrzebne wyjazdy i nerwy.Sama jestem kłębkiem nerwów.Czy mogę odwołać się od sprawy,czy poniosę jakieś konsekwencje karne?Boję się ,bo naprawdę nie znam się na prawie.
Suma alimentów jakie otrzymuję z Funduszu to kwota 350 zł.Więcej nie uzyskam i dlatego chcę zrezygnować z tej sprawy.Bardzo pilnie proszę o pomoc.
Sylwia
Postanowiłam zrezygnować ze sprawy i odpuścić,ale otrzymałam wezwanie-STANOWISKO OSOBISTE OBOWIĄZKOWE.Nie wiem co napisać i w jaki sposób odstąpić od tej sprawy,gdyż nie chcę narażać znów mojej Rodziny na niepotrzebne wyjazdy i nerwy.Sama jestem kłębkiem nerwów.Czy mogę odwołać się od sprawy,czy poniosę jakieś konsekwencje karne?Boję się ,bo naprawdę nie znam się na prawie.
Sylwia