Odstapienie od sprawy

• Autor wątku Autor wątku sylwiaa35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sylwiaa35

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam.W tamtym roku w grudniu 2012 założyłam sprawę o podwyższenie alimentów.Alimenty z 700 zł spadły do 350zł miesięcznie.Syn obecnie ma 15 lat.Ja odwołałam sie do Sądu i założyłam sprawę o podwyższenie alimentów.Konkubent/były/nie pracuje i nie zamierza znależć jakiejkolwiek pracy.Wiem,że kolejna sprawa jaka ma odbyć się 8 kwietnia nie przyniesie nic dobrego,gdyż były konkubent zasłania się dwójka małych dzieci:(Dodam,że konkubent zostawił mnie,gdy syn miał niespełna 7 lat.Nie interesuje się synem do dziś. Ja po wielu latach gechenny założyłam nowa Rodzinę.Mamy 4-letnią córeczkę i dwójkę starszych dzieci z poprzedniego związku.Mój obecny mąż nie chce uczestniczyć w sprawach sądowych ani w spotkaniach byłego konkubenta.Jest to dla nas bardzo stresujące:(Jesteśmy szczęśliwą Rodziną.
Postanowiłam zrezygnować ze sprawy i odpuścić,ale otrzymałam wezwanie-STANOWISKO OSOBISTE OBOWIĄZKOWE.Nie wiem co napisać i w jaki sposób odstąpić od tej sprawy,gdyż nie chcę narażać znów mojej Rodziny na niepotrzebne wyjazdy i nerwy.Sama jestem kłębkiem nerwów.Czy mogę odwołać się od sprawy,czy poniosę jakieś konsekwencje karne?Boję się ,bo naprawdę nie znam się na prawie.:rolleyes:Suma alimentów jakie otrzymuję z Funduszu to kwota 350 zł.Więcej nie uzyskam i dlatego chcę zrezygnować z tej sprawy.Bardzo pilnie proszę o pomoc.
Sylwia

Powinna Pani napisac wniosek o wycofanie pozwu. Podac oczywiscie kiedy ma sie odbyc pierwsza rozprawa i uzasadnic, dlaczego chce Pani wycofac pozew.
Teraz wszystko bedzie zalezec od drugiej strony, bo ona musi wyrazic zgode aby nie odbyla sie ta sprawa. Jesli ma Pani takie mozliwosci to powiadomic ojca i poprosic aby przychylil sie do Pani wniosku na pismie do sadu.

Powrót