H
Hafexo
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 34
Witam
Dnia 30.11 odebrałem w sklepie x-kom z opcją odbioru osobistego w ich salonie pewien produkt. Niestety jestem zmuszony go zwrócić w związku z czym dnia 12.12 na ich e-mail przesłałem pisemne oświadczenie o odstąpieniu od umowy.
W wiadomości zwrotnej otrzymałem taką odpowiedź
"Witamy serdecznie,
Uprzejmie informujemy,iż zwrotu towaru może Pan dokonać w terminie do 15 dni od daty wydania urządzenia, w tym celu zalecamy udanie się do salonu, w którym dokonał Pan zakupu urządzenia wraz z dowodem zakupu, oraz kartą gwarancyjną.
W przypadku pytań bądź wątpliwości pozostajemy do dyspozycji.
Pozdrawiam
xxx"
Zgodnie z tym musiałbym jechać towar zwrócić już jutro a najzwyczajniej w świecie nie mam czasu jechać na drugi koniec Krakowa w tym tygodniu.
Czy jest jakiś termin zwrotu towaru od daty przesłania odstąpienia od umowy?
Dzwoniłem do nich na BOK to mi powiedzieli to samo co w mailu.
Pozdrawiam
Dnia 30.11 odebrałem w sklepie x-kom z opcją odbioru osobistego w ich salonie pewien produkt. Niestety jestem zmuszony go zwrócić w związku z czym dnia 12.12 na ich e-mail przesłałem pisemne oświadczenie o odstąpieniu od umowy.
W wiadomości zwrotnej otrzymałem taką odpowiedź
"Witamy serdecznie,
Uprzejmie informujemy,iż zwrotu towaru może Pan dokonać w terminie do 15 dni od daty wydania urządzenia, w tym celu zalecamy udanie się do salonu, w którym dokonał Pan zakupu urządzenia wraz z dowodem zakupu, oraz kartą gwarancyjną.
W przypadku pytań bądź wątpliwości pozostajemy do dyspozycji.
Pozdrawiam
xxx"
Zgodnie z tym musiałbym jechać towar zwrócić już jutro a najzwyczajniej w świecie nie mam czasu jechać na drugi koniec Krakowa w tym tygodniu.
Czy jest jakiś termin zwrotu towaru od daty przesłania odstąpienia od umowy?
Dzwoniłem do nich na BOK to mi powiedzieli to samo co w mailu.
Pozdrawiam