Odstąpienie od umowy - kilka pytań.

• Autor wątku Autor wątku zordon30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zordon30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich. Rodzice podpisali umowę z domokrążcą, przedstawicielem Energetyczne centrum. Na jednej z kart (skan poniżej) jest napisane że możemy odstąpić od umowy w okresie do 14 dni która została podpisana na odległość. Mamy na to jeszcze kilka dni.

Czy powinniśmy im wysłać tą oryginalną kartkę czy może być wydruk tylko tej jednej strony? Na drugiej jest ''Pełnomocnictwo'' min. zgłoszenie wniosku właściwemu operatorowi systemu dystrybucyjnego do realizacji umowy sprzedaży energii elektrycznej lub paliwa gazowego. Myślę że tą kartkę powinniśmy zachować?
Czy powinniśmy otrzymać od nich jakieś pismo potwierdzające odstąpienie?
Jak się wysyła tego typu pisma, poleconym czy poleconym z potwierdzeniem odbioru?

Pytam o to ponieważ pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, z góry dzięki za pomoc.

2rzulgw.jpg

Ostatnia edycja:
1. To w ogóle nie musi być ten wzór. Ważna jest treść. Możecie przepisać to co na wzorze, podpisać i już.
2. Nie mają obowiązku potwierdzania odstąienia.
3. Najlepiej poleconym ZPO.

Witam.Ja mam taki problem, że od listopada 2014r przeszłam do energetycznego centrum. Początki już były trudne gdyż o fakturę musialam sie prosic przez trzy miesiące. Gdy w końcu dostałam harmonogram i zapłaciłam okazało sie ze przyszedl pan z Tauronu i odłączył mi prąd. Po kilku telefonach okazało się że nie było jednej wpłaty. Najlepsze jest to że według ich harmonogramu ktory mi wyslali nie mam zadnej zaleglosci. Zdziwilo mnie tez to ze nie otrzymalam zadnego pisma o zadluzeniu.Czy na takiej podstawie moge odstapic od umowy??

Nie, jeśli umowa tego nie pozwala.

Powrót