Z
Zakopiec
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam
Postanowiłem skorzystać z ofert chwilówki
25.12.2014 złożyłem wniosek na stronie zaimo.pl (kredito24) o 3.000 zł
Po kilku dniach otrzymałem odpowiedź pozytywną, że otrzymam 3.000 zł
Było to 28.12.2014
Więc zakończyłem procedurę i otrzymałem kasę w kilka minut.
Jednak jak zobaczyłem że mam oddać po 3 miesiącach prawie 5.000 zł to mnie przeraziło.
Dzisiaj czyli 30.12.2014 napisałem w sprawie odstąpienia od umowy do kredito24, ale jak na razie bez odzewu.
Chciałem się dowiedzieć m.in. o to jak mam odstąpić i jakie koszty ponoszę po tych dwóch dniach.
W regulaminie jest że nie ponoszę kosztów jedynie "Pożyczkobiorca nie ponosi kosztów związanych z odstąpieniem od umowy pożyczki, z wyjątkiem odsetek maksymalnych"
Wysłałem mailowo odstąpienie od umowy, przelałem 3.000 zł ale niestety nie wiem:
- jakie to są odsetki maksymalne od kwoty 3.000 złotych przez 2-3 dni, kiedy to pieniądze były na moim koncie.
Wyślę również pismo odstąpienia listem poleconym.
Czy mam coś jeszcze zrobić, aby odstąpienie było skuteczne?
Dziękuje za pomoc i wyjaśnienie
Postanowiłem skorzystać z ofert chwilówki
25.12.2014 złożyłem wniosek na stronie zaimo.pl (kredito24) o 3.000 zł
Po kilku dniach otrzymałem odpowiedź pozytywną, że otrzymam 3.000 zł
Było to 28.12.2014
Więc zakończyłem procedurę i otrzymałem kasę w kilka minut.
Jednak jak zobaczyłem że mam oddać po 3 miesiącach prawie 5.000 zł to mnie przeraziło.
Dzisiaj czyli 30.12.2014 napisałem w sprawie odstąpienia od umowy do kredito24, ale jak na razie bez odzewu.
Chciałem się dowiedzieć m.in. o to jak mam odstąpić i jakie koszty ponoszę po tych dwóch dniach.
W regulaminie jest że nie ponoszę kosztów jedynie "Pożyczkobiorca nie ponosi kosztów związanych z odstąpieniem od umowy pożyczki, z wyjątkiem odsetek maksymalnych"
Wysłałem mailowo odstąpienie od umowy, przelałem 3.000 zł ale niestety nie wiem:
- jakie to są odsetki maksymalne od kwoty 3.000 złotych przez 2-3 dni, kiedy to pieniądze były na moim koncie.
Wyślę również pismo odstąpienia listem poleconym.
Czy mam coś jeszcze zrobić, aby odstąpienie było skuteczne?
Dziękuje za pomoc i wyjaśnienie