Odstąpienie od umowy kupna samochodu

• Autor wątku Autor wątku burnyz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

burnyz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Dnia 23.05.2019r sprzedalem auto toyota avensis z 2003 roku z przebiegiem 205tys cos. Pan ktory ode mnie kupil to autko po paru miesiacach postanowil ze zwroci mi to autko z tego wzgledu ze jest zepsute i nie moze jezdzic , wiec dostalem pismo od jego prawnika zebym przelal pieniadze ,za ktore on to auto kupil (oczywiscie zostala dolaczona nawet ocena wystawiona przez rzeczoznawce z dnia 24.11.2019r, ktory oznajmil ze auto nie nadaje sie do dalszego uzytkowania) dodam tylko ze Pan w przeciagu paru miesiecy przejechal nim 14tys kilometrow. W dniu sprzedazy umawialismy sie rowniez by kupujacy mogl pojechac z nim na przeglad i zobaczyc co w nim jest nie tak , oczywiscie nie skorzystal z tej opcji. Zatem po tym wszystkim rowniez wystosowalem odpowiednio pismo przygotowane przez mojego prawnika , w ktorym bylo napisane , ze uszkodzenia mogly powstac w wyniku eksploatacji , czyli powiedzmy w ciagu tych paru miesiecy. Na to wszystko sie zlozylo , ze dostalem pozew od sadu i musze teraz sie odwolywac itp Jakie macie przemyslenia na ten temat i czy jestem przegranym czy wygranym , dziekuje , pozdrawiam.

pisałeś że masz prawnika. co on na to ?

Co to znaczy, ze auto nie nadaje sie do jazdy? Co jest uszkodzone? Jakie wady wskazał rzeczoznawca? Mozesz wrzucić tu to pismo z zamazanymi danymi osobowymi?

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

djmcmarco napisał:
pisałeś że masz prawnika. co on na to ?

https://megawrzuta.pl/download/646509df1e0f05153fb5b433d6bcacc5.html

tutaj pismo

a tak w skrocie to wypunktowal po kolei to ze auto ma juz swoje lata i przebieg , to ze Pani korzystala przez przeszlo 9 miesiecy auto i ze w ogole nie zglaszala zadnych zastrzen , nie probowala nawiazac kontaktu zwiazku z zaistniala sytuacja , przejechala 14tys km , w dodatku mam jakies faktury to co robilem w samochodzie. No warto w skrocie przejrzec pismo , ktore wyslalem bo nie ubiore tego calego.

Wiec skoro sprawa zostala skierowana na drogę sądową to tam teraz trzeba bedzie się bronić. Pamietaj, żeby we wniosku o odrzucenie powództwa, zażądać od strony pozywającej kosztów sprawy i swojego adwokata.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

Powrót